Risskov Gymnasium er Aarhus’ mest grønne

Risskov Gymnasium har fået ’grønt flag’

02:05

I dag blev Risskov Gymnasium hyldet og hædret for en indsats med grønne og bæredygtige miljøtiltag.

Teknik og Miljø-rådmand Kristian Würtz (S) overrakte Friluftsrådet ’grønne flag’ til skolen i dag, onsdag.

- Vi er selvfølgelig stolte af, at vi kan leve op til de krav, Friluftsrådet har, men derudover betyder det meget for eleverne, at de kan se, at de har indflydelse på, hvordan deres skole er, så på alle mulige måder er det godt for sammenhængskraften på skolen, siger Hans Elgaard Mogensen, der er pædagogisk leder på Risskov Gymnasium. 

Læs også Miljøordfører efter glente-drab: Der skal ryddes op i giftlagre

Der er arbejdet med flere forskellige grønne tiltag på skolen. Der er plantet æbletræer, man genbruger vandflasker, kantinen har primært økologisk mad og man forsøger sig med tiltag, der skal mindske strømforbruget på gymnasiet.

- Det er et lille trofæ for noget, vi har arbejdet hårdt på, så det er mega fedt, siger Olivia K. Eriksen, der går i 2.g på Risskov Gymnasium. 

Læs også Lidl dropper plastikposer - er papirsposer overhovedet bedre for miljø?

Men naturligvis slutter arbejdet ikke med anerkendelsen fra Friluftsrådet, fortæller Sara Nielsen, der også går i 2.g på Risskov Gymnasium.

- Et af vores helt store mål er at få plantet solceller på tagene, så vi bliver en rigtig miljøvenlig skole. I morgen skal vi faktisk til et energitjek, hvor vi finder ud af, om det er en mulighed at få solpaneler på tagene, siger hun. 

Læs også Risskovs dårlige arbejdsmiljø lander på ministerens bord

Man får grønt flag for et år ad gangen, så hvis Risskov Gymnasium vil holde på flaget, skal der fortsat arbejdes på området. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.