Risskov-borgere utilfredse med nyt byggeri

Høje bygninger kommer til at skygge for borgernes haver

02:06

Borgere i Risskov er utilfredse over nyt byggeri, hvor de ikke føler, at de er blevet hørt af byrådet trods mange opråb.

- Vis os den konkrete borgerinddragelse. Vi s os, at det nytter at møde 400 mennesker op til et borgermøde og lave 82 høringssvar. Vis os at det nytter noget i kommunen, det er vores appel til jer, siger forsker Michael Mose Biskær.

 

LÆS OGSÅ: Gavl væltede i det centrale Aarhus

 

Men ifølge rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, er der også andre hensyn, der skal tages, såsom byens behov for at udvikle sig.

- Det er sådan, at byrådet skal tage hensyn til naboers interesse, men vi skal også tage hensyn til byens interesser samlet set, og behovet for, at byen den kan vokse, siger rådmand Kristian Würtz (S)

Vis os den konkrete borgerinddragelse. Vi s os, at det nytter at møde 400 mennesker op til et borgermøde

Det er blandt andet højden på nogle af de nye bygninger, der skal bygges, som borgerne mener vil skygge for deres haver.

- De der har haver her, fra omkring første december, hvis jeg er meget venlig og til midt i januar, slet ikke har sol. Når de kigger op, ser de ikke solen, fordi byggeriet skygger, siger Birthe Rasmussen, som bor i Risskov