Rikke troede ikke, hun skulle se Ingrid igen - så kom en kvinde i strømpesokker

Rescue-hunden Ingrid er hjemme i god behold, efter hun i 10 dage har været væk.

Klokken seks om morgenen blev Rikke Kannegaard vækket af en kvinde i strømpesokker, der stod uden for hendes dør.

- Jeg var begyndt at tro, at jeg ikke ville se hende igen, fortæller Rikke Kannegaard, hvis hund er en såkaldt rescue-hund, der er blevet reddet fra gaden i Tyrkiet.

Kvinden fortalte, at hendes mand på vej på arbejde havde set, hvad han var overbevist om, var Rikke Kannegaards hund, Ingrid.

Hunden Ingrid kommer fra Tyrkiet og har kun har været i Danmark i tre måneder. Rikke Kannegaard var derfor nervøs for, at hunden ville være svær at finde, fordi den søger væk fra mennesker.
Hunden Ingrid kommer fra Tyrkiet og har kun har været i Danmark i tre måneder. Rikke Kannegaard var derfor nervøs for, at hunden ville være svær at finde, fordi den søger væk fra mennesker. Foto: Rikke Kannegaard (Privatfoto)

Og rigtigt nok, så lå hunden Ingrid og puttede sig på et græsareal kort fra hendes hjem i Kolt-Hasselager.

- Hun så lidt tynd og pjusket ud, og da jeg kaldte på hende, rejste hun sig med det samme, men havde halen mellem benene, siger Rikke Kannegaard.

Hun fortæller, at hunden cirkulerede rundt om hende et par gange med afstand, og at det var som om, at der gik et par minutter, før hun genkendte hende.

Men pludselig begyndte hunden Ingrid for alvor at logre med halen og lagde sig ind til sin ejer.

- Jeg må indrømme, at da jeg endelig fik fat omkring hende, og var sikker på, at hun ikke ville stikke af igen, så kneb jeg en tåre, fortæller hun.

Hjemme i god behold

Nu er der gået en uge siden, at Rikke Kannegaard igen så sin hund Ingrid. Det var den 11. juni, hunden blev forskrækket og stak af. Hele 10 dage gik der, før hund og ejer blev genforenet.

- Det var en stor, stor lettelse, siger hundeejeren.

- Det er en helt fantastisk følelse, og det er svært at beskrive, men de fleste med kæledyr vil nok kunne forstå det, fortsætter hun.

Umiddelbart efter, at Rikke Kannegaard havde fået hunden Ingrid hjem i god behold, lavede hun en opdatering af sine opslag på Facebook.

- Mange havde dagligt spurgt, om hun var fundet, og opslaget har også fået 1000 likes og kommentarer som, at det var dagens bedste nyhed, siger hun.

Rikke Kannegaard fortæller, at det var en fantastisk følelse at se den lille krøllede hale logre igen.
Rikke Kannegaard fortæller, at det var en fantastisk følelse at se den lille krøllede hale logre igen. Foto: Rikke Kannegaard (Privatfoto)

En lille kendis

Hun fortæller også, at hendes genbo kom over med det samme og gave hende et kram, og at en hun flere gange er blevet stoppet af folk på vejen, når hun har gået tur med Ingrid.

- Hun er blevet en lille kendis, og det kan man mærke, når vi går rundt i området, siger hun.

Rikke Kannegaard fortæller, at hun sjældent har oplevet nogen være så opmærksomme og hjælpsomme, som borgerne i Kolt-Hasselager og omegn har været.