Rikke redder julen for familie med barn på Skejby

Aarhusianeren Rikke Sand åbner sit hjem op for en familie med barn indlagt på Universiteshospitalet i Skejby. De skal også kunne holde jul, mener hun

- Vi har et hyggeligt hus under 1 km. fra Skejby Sygehus. Hvis du, eller en du kender har et familiemedlem som er indlagt i julen og resten af familien har brug for et sted at være så man nemt kan komme til og fra hospitalet så må I gerne være i vores hus, da vi rejser til Norge i julen.

Sådan indleder Rikke Sand et opslag på Facebook, som i skrivende stund er delt næsten 600 gange. Og en familie har meldt sig på banen, så en af de kommende dage overdrager Rikke sit hjem til dem.

- For et par år siden lejede jeg mit hjem ud på Airbnb til en familie, der netop stod i den situation, at de havde et barn indlagt på Skejby, men gerne ville holde jul for resten af børnene. Det var så rørende at se billeder fra juleaftenen i mit hjem, så derfor lavede jeg opslaget, fortæller Rikke Sand til tv2oj.dk.

Og responsen på opslaget har været overvældende. Fem-seks familier meldte sig på banen, fordi de godt kunne bruge huset i julen, og endnu flere roste initiativet og den gavmildhed, som Rikke Sand udviser.

- For mig er det bare helt almindelig medmenneskelighed, men mange er nok for nervøse til at gøre det samme. Politiet ringede også til mig og advarede mod indbrudstyve, men den chance tager jeg altså for at hjælpe en familie, der har det hårdt, siger hun.

Nu skal hun så blot overdrage villaen til familien, der forhåbentlig får et tiltrængt åndehul i juledagene.

- De skal bare nyde hjemmet, som jeg plejer at gøre, lyder opfordringen fra Rikke Sand.

Familien, der rykker ind hos Rikke Sand, har ikke ønsket at stille sig frem. Det har de forståelig nok ikke overskud til i øjeblikket.    

I går kørte bikere iført julemandskostumer gennem Aarhus. De gør en stor forskel for trængte familier gennem en donation på 20.000 kr. til Børnenes Kontor.