Rigmand åbner tre nye ruter fra Aarhus Airport

Aarhus Airport skruer op for de skandinaviske destinationer og åbner i tæt samarbejde med et svensk flyselskab og rigmanden Per G. Braathen tre nye ruter til norden.

Der er endnu engang gode nyheder til de rejselystne østjyder. 

Aarhus Airport skruer nemlig op for de skandinaviske destinationer, og åbner i tæt samarbejde med det sveske flyselskab Braathens Regional Airlines (BRA) tre nye ruter. 

Det fortæller de på et pressemøde senere i dag. 

Vil forbinde Østjylland med populære storbyer 

De første ruter åbner den 23. september, hvor der vil være afgang til Göteborg og Stockholm. Op mod jul åbner endnu en rute, som sætter kurs mod Scandinavian Mountains Airport og de populære svenske skidestinationer Sälen, Stöten og Kläppen samt Trysil, der ligger i Norge. Det sker den 19. december. 

På den måde mener Aarhus Airport, at kunne imødekomme jydernes rejsebehov både inden for forretnings- og ferierejser. 

- Det er et utroligt spændende samarbejde, vi nu har indgået med flyselskabet BRA. Ikke alene er det nogle ekstremt populære destinationer, som stimulerer rejsepotentialet både fra både Danmark og Sverige. BRA har også et skarpt fokus på at udvikle en grønnere luftfart, og de har en gæsteorienteret startup-mentalitet, der sætter skub i flybranchens bæredygtige fremtid, og den rejse glæder vi os til at være med på, siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport, i en pressemeddelelse.

Aarhus Airport har som ambition at forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. I 2019 blev Aarhus Airport tildelt prisen ’Airport of the Year Award’ af European Regions Airline Association (ERA). Samme år rundede lufthavnen 500.000 passagerer.
Aarhus Airport har som ambition at forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål. I 2019 blev Aarhus Airport tildelt prisen ’Airport of the Year Award’ af European Regions Airline Association (ERA). Samme år rundede lufthavnen 500.000 passagerer. Foto: Aarhus Airport

Ifølge Aarhus Airport er flyselskabet blandt andet det eneste kommercielle flyselskab i verden, der kompenserer for mere end al dets CO2-udledning uden ekstra omkostninger for passagerne.

- Vi er meget glade for, at BRA har valgt at kickstarte deres entré på det internationale marked i Aarhus, og vi ser frem til et langsigtet samarbejde, fortsætter direktøren. 

De nye ruter

Aarhus står Per G. Braathen nær

BRA er Sveriges næststørste indenrigsselskab med 27 ruter, og cirka 2,2 millioner passagerer årligt, når man ser bort fra tiden under coronapandemien. 

Bag selskabet står nordmanden Per G. Braathen sammen med rejsekoncernen Braganza, der tæller adskillige selskaber inden for transport- og rejsebranchen.

Et af de nye fly, som skal flyve på de nye ruter.
Et af de nye fly, som skal flyve på de nye ruter.

Per G. Braathen, som også er bestyrelsesformand i hotelkæden, Scandic, er stærkt optaget af, at få gang i mødeaktiviteterne på tværs af de nordiske lande i den situation, som vi lige nu står i, hvor pandemien forhåbentlig er ved at brænde ud. 

Derfor mener han også, at det er det helt rigtige tidspunkt at indtage det internationale marked for flyselskabet. 

-  Aarhus Airport er et rigtigt godt match til BRA med et attraktivt gæstepotentiale i Aarhusregionen og Jylland, og vi glæder os til at lægge stærkt ud med at knytte Norden tættere sammen. Flyvninger mellem storbyerne i Danmark og Sverige vil understøtte forretningslivet og styrke turismen i begge lande. Dertil får jyderne en ny direkte flyrute til en stribe af nordens bedste skiområder, siger Per G. Braathen i pressemeddelelsen. 

Og så er Aarhus heller ikke bare én blandt mange byer for rigmanden. 

- Personligt må jeg også indrømme, at Aarhus står mit hjerte særligt nært, da mine forældre boede på Djursland i mere end 25 år, og det gør det ekstra sjovt at indtage Danmark netop derfra, siger Per G. Braathen.

Passagerertal hos Aarhus Airport