Rengørings-personalet på Skejby Sygehus har fået nok

Nu skal en aktionsdag sende et klart budskab til regionsrådspolitikerne i Region Midtjylland

Rengøring og hygiejne spiller en afgørende rolle for patienternes sikkerhed, men grænsen for, hvor meget man kan spare og effektivisere på vitale områder, er nu nået. Det skriver 3F i en pressemeddelelse.

Grænsen for, hvor hurtigt vi kan løbe, er simpelthen nået.

Torben Klint, organisator, Ren Respekt

Derfor holder Ren Respekt, der er et fællesskab af regøringsassistener under 3F, aktionsdag lørdag den 30. september på Banegårdspladsen i Aarhus.

Ren Respekt repræsenterer mere end 500 rengøringsassistenter på landsplan. 

Ifølge fagforeningen skal medlemmernes rengøring foregå i løb, hvis de skal have mulighed for at komme over alle flader på sygehuset.

- Grænsen for, hvor hurtigt vi kan løbe, er simpelthen nået. Med regionernes såkaldte produktivitetskrav på to procent om året, bliver vi hele tiden tvunget til at effektivisere. Rengøringspersonalet går hjem med dårlig samvittighed, for de ved godt, at de ikke har nået det, de skal, siger organisator hos Ren Respekt Torben Klint. 

Læs også Skejby Sygehus har pyntet på et notat til Sundhedsstyrelsen

Ren Respekt på Skejby Sygehus vil markere utilfredsheden med blandt andet produktivitetskravet foran Banegården i Aarhus mellem klokken 10 og 12. Her vil flere rengøringsassistenter indsamle underskrifter.

- Vi vil bede aarhusianerne om at skrive under og støtte op om vores kamp for patienternes sikkerhed og sundhed. Vi vil sige ja tak til rene hospitaler, men nej tak til besparelser, siger Torben Klint. 

Læs også Skejby sygehus politianmeldt

Aktionsdagen skal sende budskabet til regionsrådspolitikerne i Region Midtjylland om, at de ikke må glemme et vigtigt og meget presset område i sundhedssystemet.