Renere luft kan være på vej

Nyt krav betyder mindre svovl i luften

Foto: Colourbox

Beboerne i nærheden af Aarhus Havn kan muligvis se frem til renere luft ved deres hjem.

Skibene, der sejler til og fra havnen, vil fra næste år møde strengere brændstofkrav fra myndighederne. Dette vil betyde, at skibene vil udlede mindre svovl i luften. Det oplyser Aarhus Havn.

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen ser de nye skrappe grænseværdier for svovl som en stor fordel for de mennesker, der bor og arbejder i Aarhus, fordi det umiddelbart vil gavne miljøet.

TV 2 | ØSTJYLLAND fortalte søndag, at tusindvis af mennesker er i gang med at flytte ud i et nyt boligområde klos op ad landets mest trafikerede havn.

Og mens myndighederne har lavet grundige undersøgelser af støj, miljø og trafik, findes der ingen aktuelle målinger af, hvordan partikelforurening fra tusinder af skibsanløb i Aarhus Havn påvirker nærområdet.

Se: Nye miljøregler for skibene

Tilbage i 2008 vurderede myndighederne ved målinger bl.a. i Banegårdsgade, at gennemsnitskoncentrationen af svovldioxid over Aarhus ikke er en sundhedstrussel.

- Emissionerne skal måles flere andre steder end havnen, og det gør vi i fornuftige centrale områder, fortæller havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Havnedirektøren understreget at de generelle målinger i Aarhus lever op til de lovlige grænseværdier.

- Jeg synes, det er rart at tænke på, at nu bliver svovludledningen så reduceret yderligere, fortæller han.