Rektor stopper tema: Dyreudklædning går ikke

Ledelsen på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov har aflyst temaet til fredagens fest på skolen.

Aber, giraffer og zebraer. Dyrepassere og turister. Ingredienserne til fredagens temafest var klar, men kostumerne må blive hjemme. 

Festudvalget havde planlagt en fest med temaet zoologisk have. Da det gik op for ledelsen på handelsgymnasiet tirsdag i denne uge, trak de i håndbremsen. 

Der var nemlig klare regler for, hvem der skulle klædes ud som hvad. 

quote Der synes vi, at der var en uheldig magtbalance mellem første- og tredjeårseleverne.

Michael Jensen, rektor

De nye førsteårselever skulle klæde sig ud som dyr, mens de ældste elever på tredje årgang skulle klædes ud som dyrepassere. 

Skæv magtbalance

Eleverne på anden årgang var tiltænkt rollen som turister, der kigger på dyrene. 

Og den fordeling går ikke. Slet ikke, siger rektor Michael Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Festudvalget havde - fejlagtigt - lavet en fest, hvor temaet var zoologisk have. Der synes vi, at der var en uheldig magtbalance mellem første- og tredjeårseleverne, siger han. 

Er du elev på skolen, og har du en holdning til beslutningen? Kontakt os på tip@tv2oj.dk

Rektoren ville ikke have haft noget problem med temaet, hvis alle eksempelvis skulle være klædt ud som dyr. Men en tydelig forskel i, hvad eleverne skal være klædt ud som, dur ikke. 

- Det her kan misforstås, og det vil vi undgå, siger Michael Jensen. 

Sure over aflysning

Han har modtaget flere henvendelser fra førsteårselever, der ikke synes, at fordelingen af roller til temafesten var sjovt. 

quote Det her kan misforstås, og det vil vi undgå.

Michael Jensen, rektor

Siden aflysningen, der blev meldt ud til eleverne tidligere på ugen, har Michael Jensen også modtaget negative reaktioner fra elever på skolen. 

- Ja, der er nogle, der bliver sure, når vi laver om på noget, siger han. 

Tæt på udsolgt 

Fremadrettet vil ledelsen og festudvalget på skolen have tættere kontakt om, hvilke temaer, der bliver planlagt til festerne. 

- Vi har holdt møde med vores festudvalg i onsdags, og der havde vi en snak om det. Der kunne vi alle godt se, at det kunne vi godt lære noget af. Det er en dum situation, at vi ender med at måtte aflyse hele temaet, siger Michael Jensen. 

Skolen holdt sidste år fest med temaet politi og røvere, hvor magtforholdet også er skævt. Dengang kendte ledelsen ikke til temaet. Det er de først blevet orienteret om i denne uge, fortæller Michael Jensen. 

Fredag er festen tæt på at være udsolgt.