Rektor i Aarhus: - Vi er ved at smide tre årgange på gulvet

Gymnasieelever i Aarhus mistrives og føler sig glemt, lyder det fra rektor.

- Vi kan simpelthen ikke være det bekendt. Jeg har elever, der i den grad mistrives og er ved at give op. Det er hjerteskærende, for de føler sig glemt på alle måder. 

Rektor på Egaa Gymnasium, Martin Ingemann, er voldsomt frustreret efter, at sundhedsmyndighederne onsdag valgte at forlænge en række tiltag for at begrænse smitten i Aarhus Kommune.

Det betyder, at gymnasier og ungdomsuddannelser i Aarhus tidligst kan se frem til at vende tilbage til deres skoler den 4. september. 

- På mit gymnasie har eleverne i 2.G og 3.G været i skole 4-5 dage fra slutningen af marts og til nu. Jeg vil tro, at det er omtrent det samme på andre gymnasier, siger Martin Ingemann og fortsætter:

- Rektorkredsen er enige om, at det er en uholdbar situation. Det gælder primært for eleverne, der sidder derhjemme og føler sig helt glemt, mens deres yngre søskende går i skole.

Martin Ingemann  vil torsdag deltage i et krisemøde blandt gymnasierektorerne i Aarhus. 
Martin Ingemann  vil torsdag deltage i et krisemøde blandt gymnasierektorerne i Aarhus.  Foto: Privat

Fagligt og socialt

Rektoren på Egaa Gymnasium er uforstående over for situationen og er bekymret for sine elever.

- De kan blive smittet alle steder i samfundet, men her, hvor vi kan tilbyde nogle specifikke rammer, må de ikke være. De sidder og stirrer ind i en skærm. De kan slet ikke forstå, hvorfor de står for skud, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Ifølge Martin Ingemann gør gymnasielærerne en kæmpe indsats i forhold til at få de virtuelle undervisningstimer til at fungere.

Men virtuel undervisning kan "aldrig måle sig med at være sammen med en klasse" og faglig læring hænger uløseligt sammen med socialt samvær, lyder det.

- Fælles bearbejdning og fælles læring rykker eleverne. Lige nu oplever de, at de alene om at lære. Vi efterlader dem lidt på perronen, siger Martin Ingemann til TV2 ØSTJYLLAND. 

Gymnasieeleverne i Aarhus vil ikke lade sig takke med virtuel undervisning. De vil tilbage på skolebænken.
Gymnasieeleverne i Aarhus vil ikke lade sig takke med virtuel undervisning. De vil tilbage på skolebænken. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Kalder på handling

Gymnasierektorerne i Aarhus er løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne og Børne- og Undervisningsministeriet for at finde ud af, hvor de står og hvad, de kan gøre. 

Rektorerne mødes torsdag til et krisemøde.

- Vi har en kæmpe problemstilling, der skal løses. Vi vil fortælle myndighederne, at vi har brug for nogle redskaber til at håndtere situationen. Situationen kalder på handling, siger Martin Ingemann og fortsætter:

- Det helt optimale ville være, at vi kunne være underlagt de samme spilleregler som folkeskolen. Hvis det ikke kan lade sig gøre, skal vi som minimum have lov til at trække en årgang hver dag, siger Martin Ingemann til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

- Det er det, vi gjorde ved genåbningen i april, og det kan vi sagtens håndtere.

Elever i aktion

Elever fra Viby Gymnasium, Aarhus Katedralskole, Aarhus Statsgymnasium og Egaa Gymnasium gennemførte natten til mandag en aktion for at gøre opmærksom på deres situation.

I forbindelse med aktionen hængte gymnasieeleverne bannere op ved blandt andre Rådhuset, Skolegade og Bruuns Galleri i Aarhus. 

- Vi synes, det er svært at forstå, at man må shoppe løs og også snart feste til klokken 02 om natten, mens vi gymnasieelever fortsat skal have undervisning derhjemme, sagde formand for elevrådet og initiativtager til aktionen, Peter Hove, den 16. august til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Rektor på Viby Gymnasium, Lone Sandholdt Jacobsen, og rektor på Egaa Gymnasium Martin Ingemann forstår elevernes frustration. Hør, hvad de siger om elevernes aktion her i indslaget (indslag fra 16. august). 
skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

play Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

Der er lagt op til nogle rigtigt varme dage den kommende uge. Saksild Strand

Juli ender betydeligt varmere end normalt

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

Dagens mest læste