Rekordvækst i Aarhus: Så mange nye arbejdspladser er der skabt

Aarhus-borgmester mener, at momentum skal også udnyttes til at få endnu flere i arbejde

Nye tal sætter streg under væksten i Aarhus. Foto: Henning Bagger - Scanpix

6.562.

Så mange nye arbejdspladser er der blevet skabt i Aarhus fra september 2016 til september 2017.

Det svarer til en vækst på 3,6 procent, og dermed sætter byen rekord i vækst, viser tal fra Danmarks Statistik.

Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med.

Jacob Bundsgaard, borgmester, Aarhus

Fremgangen ses særligt inden for brancherne handel, transport og erhvervsservice, hvor antallet af arbejdspladser i Aarhus Kommune pr. september 2017 blev på lidt over 190.000.

00:53

Iværksætter Rune Kilden deltog onsdag i et nytårstaffel på Aarhus Rådhus. Her fortalte borgmester Jacob Bundsgaard blandt andet om udviklingen i Aarhus. 

Luk video

Den socialdemokratiske borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard glæder sig over tallene, men pointerer også at det nuværende momentum skal udnyttes til at få endnu flere i beskæftigelse.

- Jeg kan kun glæde mig over, hvor godt det går i Aarhus. Det er nu, hvor det går godt, vi skal have alle med, lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard.

Læs også Kanonvalg til Bundsgaard: Er enormt stolt og ydmyg

Han understreger, at væksten stiller også krav til Aarhus Kommune. Det handler blandt andet om, at kommunen skal holde fokus på fortsat at udvikle virksomhedernes rammebetingelser.

Borgmesteren mener også, at erhvervslivet nu bør påtage sig et højere socialt ansvar og skabe plads til dem, der har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.