Rekordmange på glatis denne vinter

Skøjtebanen ved Musikhuset i Aarhus har allerede et par uger inden sæsonafslutningen slået rekord

Der er rift om at prøve kræfter med isen i Musikhusparken denne vinter.

På nuværende tidspunkt har godt 40.000 besøgt skøjtebanen, og det tal vil stige, da der stadig er et par uger tilbage af sæsonen. Sidste år kiggede 37.000 forbi i løbet af hele sæsonen.

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) glæder sig over succesen.

- Skøjtebanen er blevet et populært udflugtsmål. Der er masser af god stemning, aktivitet og fællesskab. Jeg er glad for, at den nye skøjtebane er blevet taget så godt imod og håber, at mange vil benytte vinterferien til at prøve banen, siger han i en pressemeddelelse. 

Læs også Jubiii - skøjtebanen i Aarhus åbnede lørdag

Der er indtil nu blevet udlejet flere end 13.000 par skøjter. Optællinger, som skøjtebanens personale har fortaget, viser, at banen besøges af tre gange så mange, som der udlejes skøjter.

- På de store dage har jeg på flere tidspunkter talt 650 - 700 personer omkring banen samtidig med, at vi har haft udlejet alle 200 par skøjter. Og flere dage har alle vores skøjter været udlejet mere end tre gange pr. dag. Så der er ingen tvivl om, at skøjtebanen er et populært og attraktivt sted, siger Johnny Jørgensen, der er afdelingsleder for Drift og Teknik i Aarhus Kommunes Idrætscentre. 

Læs også Nu kan du pleje dine nytårs-tømmermænd på skøjter

Næste uge, hvor skolerne holder vinterferie, får skøjtebanen besøg af fem såkaldte "pingviner". Dem kan børnene støtte sig til, når de skal ud på de første forsigtige skridt på isen.

I løbet af ugen vil der være forskelligt musik at skøjte til og vinterferien rundes af med "Skøjtesymfoni" søndag den 19. februar, hvor der fra klokken 10 til 12  vil være toner fra Aarhus Symfoniorkester, mens symfoniorkestrets musikere kan opleves på glatis. 

00:50

VIDEO: Disney-figurer, julemanden og en masse børn indtog isen ved Musikhuset, da skøjtebanen i Aarhus åbnede den 10. december. På grund af varme var skøjtebanen dog kun åben i to timer.

Luk video