Rekordmange nyre-transplantationer i Aarhus i 2015

Flere end 100 personer har i løbet af 2015 fået en nyretransplantation på Aarhus Universitetshospital, og det er en ny rekord

For første gang nogensinde er der blevet lavet mere end 100 nyretransplantationer på Aarhus Universitetshospital på et år.

De seneste fem år har antallet ligget på 70-85 transplantationer, hvilket er et historisk højt niveau, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Patienterne kan leve et næsten normalt liv med mindre medicin og færre indlæggelser, og de kan spise og drikke, som de vil, siger ledende overlæge Stinne Kvist.

Antallet af nyretransplantationer, hvor et familiemedlem donerer en nyre, ligger på cirka 30 transplantationer om året i Aarhus.

Ifølge Region Midtjylland skyldes stigningen i antallet af transplantationer flere transplantationer fra afdøde donorer.

Sygehuset i Silkeborg laver hattrick

Betina blev nummer 100

Nyretransplantation er en behandling, som giver patienter med nyresvigt et bedre helbred og er med til at sikre en bedre livskvalitet.

En af dem, der har været gennem sådan en operation er 36-årige Betina Dahl fra Horsens. Inden jul fik hun foretaget sin nyretransplantation - som nummer 100 i Aarhus i år - da hendes egne nyrer var blevet dårligere.

- Jeg glæder mig til at komme hjem og få et almindeligt liv uden at skulle i dialyse på hospitalet tre gange om ugen. Min hudkløe har allerede lagt sig. Det bliver godt at kunne begynde at arbejde igen, og nu kan jeg tage på ferie uden at skulle finde et hospital, hvor jeg kan komme i dialyse, siger Betina Dahl.

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere blev evakueret

20210120-171659-2-1920x1283we

Biden er officielt præsident: Tidligere østjysk Trump-støtte er positiv

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt

Wallpipe Lisbeth

playLisbeth fra Løvens Hule har stor succes – her er opskriften

Genrebillede, frisør

Frisørorganisation: - Det er fuldstændig vanvittigt at køre ud til kunder