Rekordholder vil se hvor langt talentet rækker

20-årige Mette Graversgaard drømmer om VM og nye rekorder

Kun 20-årige Mette Graversgaard, der løber i Aarhus 1900, slog mandag en 34 år gammel dansk rekord i 50 meter hæk, da hun gennemførte distancen på 7,28 sekunder.

- Det kom som en overraskelse for mig - jeg har kun løbet den distance en gang før, og det var egentlig mest for sjov, at jeg stillede op, siger Mette Graversgaard til tv2oj.dk.

Og når man sådan render og slår rekorder fra 1981 for sjovs skyld, giver det naturligvis ambitioner om at nå endnu længere - også på de mere prestigefyldte distancer.

- Jeg har i hvert fald i sinde at gå efter rekorden på 60 meter hæk også. Det er en rekord, jeg gerne vil have, siger Mette Graversgaard.

Til daglig går hun på den såkaldte Team Danmark-linje på Marselisborg Gymnasium, der også giver tid til, at hun kan passe sin træning ved siden af skolegangen.

Ofrer ofte alkoholen

Det betyder også, at hun ikke går i byen så ofte som de fleste 20-årige nok gør.

- Engang imellem kan jeg godt tillade mig at gå i byen, men det er sjældent, for jeg vil ikke ødelægge min form, siger Mette Graversgaard.

I stedet vil hun se, hvor langt karrieren kan tage hende.

Hækkeløber sletter 34 år gammel rekord

I stedet vil hun se, hvor langt karrieren kan tage hende.

- Jeg går efter at blive bedre, og se hvor langt jeg kan tage det. Jeg har tænkt mig at forsøge at komme til EM, VM og OL engang, men jeg ved jo ikke, om det vil lykkes, siger hun.

Det store forbillede

I Aarhus 1900 er hun klubkammerat med en dame, der om nogen ved, hvad der skal til for at slå igennem som hækkeløber, nemlig Sara Slott, der i sommer blev nummer fire ved VM i 400 meter hæk.

- Jeg har altid set op til Sara. Hun er en dygtig atlet og et stort forbillede. At hun blev nummer fire til VM er et bevis på, at hvis man arbejder hårdt nok, kan man nå toppen, siger Mette Graversgaard.

Vaccine

play Region Midtjylland: Nye vaccinationscentre rulles ud

Smittestop

Ny rapport fra SSI: Hver tredje covid-smittede havde ingen symptomer

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

coronavirus test

Skærpede retningslinjer for nære kontakter: Skal bremse mutation

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet