Rekord på rekord: Forlystelsespark har haft et forrygende år

2018 har været et forrygende år for Tivoli Friheden. Den østjyske forlystelsespark har haft flere besøgende end nogensinde før

Den 30. december 2018 trådte gæst nummer 600.000 ind i Tivoli Friheden.

600.000 besøgende.

Der har været trængsel ved billetlugerne foran Tivoli Friheden i det forgående år. I meget høj grad.

Vi er vanvittig stolte af det høje tal og dybt beæret over, at så mange gæster besøger os. 

Morten Palm, marketingchef, Tivoli Friheden 

Den østjyske forlystelsespark afsluttende 2018 med en god nyhed - nemlig det højeste besøgstal nogensinde. Det vækker glæde.

- Vi er vanvittig stolte af det høje tal og dybt beæret over, at så mange gæster besøger os og tager del i de arrangementer og oplevelser, som vi har, siger Tivoli Frihedens marketingschef, Morten Palm, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Rekord på rekord

Det er tre år i træk, og det rekordhøje besøgstal for 2018 gør, at Tivoli Friheden nu ligger i toppen blandt gæsternes favorit attraktioner i Jylland.

Læs også Laver tegninger i rutschebanerne: 2000 spejdere indtog tivoli

Det særligt parkens mange arrangementer, der har trukket flere gæster til. Sommerens Fed Fredag-koncerter slog tidligere års rekorder med 169.000 gæster, mens efterårets Halloween-fejringen blev den mest besøgte uge i parkens historie. Samtidig er salget af årskort i 2018 steget med 25 procent.

Sådan kommer det til at se ud i Tivoli Friheden, når Hjertekig kommer til foråret.  Foto: Tivoli Friheden

- Fed Fredag har været hjulpet på vej af vejret - der har ikke regnet en eneste af gangene. Og det samme med Halloween og julen. Det har virkelig rykket for os. Nu glæder vi os bare til, at give vores gæster endnu flere oplevelser i det kommende år - blandt andet med den nye forlystelse 'Hjertekig', fortæller Morten Palm.

Ny forlystelse i 2019

2018 blev året, hvor den ikoniske forlystelse ’Orkanens Øje’, som var kendetegnet ved sit loop og høje fart, kørte sin sidste tur efter at have givet parkens gæster kildren i maven i 31 år.

Pladsen kommer dog ikke til at stå tom hen. Den erstattedes nemlig med den nye forlystelse ’Hjertekig’, der bliver Danmarks højeste frie-fald-forlystelse, hvorfra gæsterne får en unik udsigt ud over Aarhus by.

Læs også Tivoli Frihedens nye forlystelse offentliggjort

En strategisk beslutning, der skal give de besøgende en endnu bedre oplevelse i 2019.

- Den har været dyr at vedligeholde, og vi synes ikke længere den lever op til Tivoli Frihedens standarder, fortalte Morten Palm til TV2 ØSTJYLLAND i oktober.

01:02

VIDEO: Hør direktøren for Tivoli Friheden, Henrik Ragborg Olesen, løfte sløret for den nye forlystelse. KIlde: Tivoli Friheden  Video: Tivoli Friheden

Luk video

Det var en fast tivoligænger enig i.

- Den er jo gammel, så det har da raslet og bumlet en del, når man har kørt i den, så jeg glæder mig til at se, hvad der kommer. Jeg tror det bliver endnu sjovere og vildere, fortalte 43-årige René Christensen fra Hørning, der er kommet i parken i mange år.

Læs også Ikonisk rutsjebane erstattes af ny i østjysk forlystelsespark

Udover den nye forlystese, så kan østjyderne også glæde sig til store musikalske oplevelser til de kommende års Fed Fredags-koncerter, som blandt andet har navne som Aqua, Tina Dickow, Lars Lilholt, Infernal og Christopher på plakaten, når parken slår dørene op til en ny sæson til april.