Rejser tiltale for SMS-afluring

Anklagemyndigheden rejser tiltale mod Aarhus Havn

Der bliver nu rejst tiltale mod Aarhus Havn i en sag om SMS'er.

Tiltalen går på, at Aarhus Havn ulovligt har skaffet sig adgang til medarbejderes SMS'er, som ledelsen senere brugte i fratrædelsessager.

Tre kranførere blev fyret på baggrund af en SMS-korrespondance med de øvrige kranførere om en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012.

Se også: Sigtet for at aflure beskeder

Statsadvokaten i Viborg, Jan Reckendorff, oplyser, at straffesagen om SMS'erne vil være mod Aarhus Havn som virksomhed, den tidligere direktør Bjarne Mathiesen og en ledende medarbejder.

- Straffesagen kommer hovedsageligt til at handle om, hvor langt en arbejdsgiver egentlig må gå for at skaffe sig adgang til medarbejderes private kommunikation med hinanden. Jeg har ved min afgørelse blandt andet lagt vægt på, at aflæsningen af SMS'erne skete fra en tillidsmands telefon, som også blev brugt privat. Selv om SMS'erne blev sendt fra en arbejdsmobil - så rejser vi altså tiltale for overtrædelse af straffelovens forbud mod uberettiget at læse andre menneskers private beskeder, siger statsadvokat Jan Reckendorff i en pressemeddelelse.

Se også: Sigter borgmester i SMS-sag

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S) har også været sigtet i sagen i sin egenskab af også at være bestyrelsesformand for havnen, men han vil ikke blive anklaget:

- Efterforskningen har afklaret, at borgmesteren ikke havde noget at gøre med beslutningen om at aflæse mobilerne for SMS'er. Strafferetligt er der ikke grundlag for at føre sag mod Jacob Bundsgaard, siger statsadvokat Jan Reckendorff.

Niels Buch Johannsen, der er pressechef i Borgmesterens Afdeling, oplyser, at Jacob Bundsgaard ikke ønsker at kommentere sagen, som nu skal en for en dommer.