Rejsebureau lokkede til druk

Viby Rejser og Ung Rejs skal betale 175.000 kr. i bøde

Firmaet Travel Booking, der står bag de to aarhusianske rejsebureauer Ung Rejs A/S og Viby Rejser A/S, er ved retten i Esbjerg idømt en bøde på 175.000 kr. for i sin markedsføring rettet mod unge under 18 år ulovligt at have opfordret til indtagelse af alkohol, oplyser rejseportalen Check-in.dk. Firmaet har anket dommen. 

Sagen er rejst af Forbrugerombudsmanden på baggrund af annoncering, som fandt sted i 2008 og 2010 annoncer i bladene Chili og Tjeck. I annoncerne var der henvist til hjemmesiderne www.ungrejs.dk og www.viby.dk, hvor de udbudte rejser var nærmere beskrevet.

Forbrugerombudsmandens hæfter sig ved, at annoncerne indeholdt billeder af unge mennesker til fest, og i teksten blev der anvendt udtryk som ?billige drinks?, ?fri øl?, ?gratis sangria og/eller øl? og ?brug pubcrawlingen som introduktionstur gennem nattens jungle af tropiske barer, vanvittige dansepubber og vilde diskoteker? Inkl. seks forfriskninger og alle entréer?. Endvidere blev der på den ene af hjemmesiderne markedsført et VIP-kort, der gav rabatter på drinks mv.

Retten i Esbjerg fandt, at markedsføringen indirekte opfordrede til indtagelse af alkohol og lagde i den forbindelse vægt på, at markedsføringen på hjemmesiderne anvendte billeder eller tekst, der forbandt oplevelsen af fællesskab på rejserne med barer, pubcrawl og indtagelse af øl, drinks og anden alkohol.

Retten mente ikke, at de såkaldte alderfiltre, som man skal igennem, når man klikker ind på hjemmesiden, kan holde unge under 18 år borte fra annonceringen, oplyser Check-in.dk