Rejseaktiviteten stiger: Lufthavn står i bedre situation end før corona

Der bliver løbende genåbnet ruter i Aarhus Airport og interessen for at komme væk stiger. Situationen for lufthavnen er bedre end før pandemien.

I takt med at rejserestriktionerne bliver lempet og flere vaccineres, begynder lysten til at drage sydpå at stige.

Blandt andet hos Malou Kaastrup fra Aalborg, som i dag var med første fly til Kreta fra Aarhus Airport, siden ruten lukkede ned.

- Det er en all inclusive-ferie, så jeg glæder mig til, at vi ikke skal lave noget som helst. Når man er på ferie herhjemme i Danmark, er det også hyggeligt, men jeg føler også, at der altid er noget, jeg kan give mig til. Nu kan jeg bare ligge og slappe af og lave ingenting, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Malou Kaastrup blev sendt hjem fra en jordomrejse med sin højskole, da pandemien brød ud i 2020.
Malou Kaastrup blev sendt hjem fra en jordomrejse med sin højskole, da pandemien brød ud i 2020.

Lige nu er Aarhus Lufthavn flyvende og står i en bedre situation end før corona-udbruddets begyndelse.

- Vi har et større udbud – vi har flere destinationer og ruter på vores kort end før corona, siger direktør i Aarhus Airport, Nicolai Krøyer, til TV2 ØSTJYLLAND.

Udover et større udbud er Aarhus Lufthavn blevet renoveret med blandt andet en ny tax-free shop og et nyt loungeområde, imens lufthavnen nærmest har ligget øde hen.

VIDEO: Aarhus lufthavn havde første afgang til Kreta i lang tid søndag.

Bureau melder om et opsparet feriebehov

Også hos Aarhus Charter kan de mærke den stigende rejselyst.

- Vi kan mærke et opsparet feriebehov og stor udlængsel fra vores gæster. Med genåbningen af hele EU er der nu kommet klarhed over, hvornår man kan komme på ferie uden nogen krav om karantæne eller vaccination, siger Henrik Jensen, der er direktør hos Aarhus Charter, til TV2 ØSTJYLLAND.

Charterbureauet tror dog først, at det rigtig tager til med at ville rejse til udlandet igen til næste år.

Og det har heller ikke været uden betænkeligheder, at flere danskere i dag satte sig i flyet mod Kreta i Tirstrup på Djursland, hvor Aarhus Airport ligger.

- Der har været mange overvejelser i forhold til at skulle ud og rejse. Jeg har fulgt meget med i smittetallene, og det har ikke været helt problemfrit at skulle vælge, om vi skulle tage ud og rejse, siger Karen Dupont fra Elev til TV2 ØSTJYLLAND.

Også Malou Kaastrup har været nervøs. Hun blev sendt hjem fra en jordomrejse for halvandet år siden på grund af pandemien.

- Jeg synes, det er spændende, fordi når man er blevet sendt hjem før, så har man lidt en frygt for at blive sendt hjem igen, siger hun.

Campingplads positiv trods udlængsel

Selvom flere nu har mod på at rejse udenlands, så har det ikke sat en stopper for efterspørgslen på de østjyske campingpladser.

Hos Bryrup Camping ser det ud til at blive en sommer stort set på niveau med sidste år.

- Hvis tallene passer, ser det ud til at blive et lige så godt år, og sidste år var et rigtig godt år. Men vi kan også godt mærke, at der virkelig er blevet åbnet for grænserne, siger medindehaver af Bryrup Camping Jens Kristian Krøier-Kvist til TV2 ØSTJYLLAND.

Alligevel oplever han, at det ikke er alle, der er klar til at hoppe på et fly mod sydens sol.

- Der er ingen tvivl om, at folk vil ud og rejse, men folk er også i tvivl på grund af de fortsatte restriktioner i mange lande. Nogle har måske ikke lyst til at skulle et sted hen, hvor man skal bære mundbind på restaurantbesøg, siger han.

- Så tror jeg, at de tænker: Ej, vi bliver lige hjemme et år mere.