Region Midtjylland udskyder besparelser på AUH

Regionsrådet i Region Midtjylland har netop vedtaget, at der skal spares 150 millioner kroner i stedet for 325 millioner kroner i 2019.

Sparekravet til Aarhus Universitetshospital i 2019 bliver nu mere end halveret. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

quote Det vil simpelthen være for meget, hvis man skal ud at finde så stor en besparelse i indeværende år.

Anders Kühnau, Socialdemokratiet, formand, Region Midtjylland

Hospitalet skulle have sparet 325 millioner kroner, men med den nye beslutning skal Aarhus Universitetshospital nu spare 150 millioner kroner i 2019. 

- Det gør vi, fordi vi stadig har brug for et stærkt universitetshospital i Aarhus, og det vil simpelthen være for meget, hvis man skal ud at finde så stor en besparelse i indeværende år, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Anders Kühnau forklarer, at det vil koste en halv milliard kroner at udskyde besparelserne på Aarhus Universitetshospital.

Hvis Aarhus Universitetshospital skal komme i økonomisk balance, skal der spares 425 millioner kroner årligt. Men i stedet for at spare det hele på én gang, ønsker regionsrådet at udsætte dele af besparelsen, så den indfases over fire år.

Konkrete besparelser fremlægges torsdag

I morgen fremlægger hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital spareplanen i høring blandt medarbejderne.

- Besparelserne rammer meget bredt på hospitalet. Jeg kan ikke gå i detaljer, fordi det skal i høring i morgen, men det er et par hundrede forslag, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Indtil videre kommer pengene fra regionens egen kasse, og så håber jeg, at vi på sigt får hjælp fra Folketinget til at betale.

Anders Kühnau, Socialdemokratiet, formand, Region Midtjylland

Ifølge Anders Kühnau kommer det ikke kun til at få konsekvenser for Aarhus Universitetshospital. Det vil også presse hele regionen.

- Vi udsætter nogle besparelser, og det er der en pris ved. Det er en pris, som vi skal betale. Indtil videre kommer pengene fra regionens egen kasse, og så håber jeg, at vi på sigt får hjælp fra Folketinget til at betale det, det koster, at udsætte besparelserne, siger Anders Kühnau.

Det muliges kunst

Næstformand i Region Midtjylland, Hanne Roed (B), er ærgerlig over, at det overhovedet er nødvendigt at spare, men mener, at man har fundet en udmærket løsning.

- Jeg er på ingen måde lykkelig for den situation, vi har på AUH. Slet ikke for personalet. Jeg synes, det er rigtigt hårdt at opleve, hvor meget det presser dem. Men det er det muliges kunst, siger Hanne Roed til TV2 ØSTJYLLAND.

Hanne Roed mener ikke, at patienterne vil komme til at opleve den store forskel i forbindelse med besparelserne.
Hanne Roed mener ikke, at patienterne vil komme til at opleve den store forskel i forbindelse med besparelserne.

Selvom det i første omgang er Aarhus Universitetshospital, der bliver ramt, afviser Hanne Roed ikke, at andre hospitaler i regionen kan komme i spil.

- Foreløbig er det ikke dem, der skal holde for eller rammes af besparelser. Men det kan jo være, at vi i den fire-årige periode, hvor vi skal finde ekstra besparelser, at der er nogle ting, hvor de andre hospitaler skal aflaste AUH. Det går vi i gang med at se på nu, siger Hanne Roed.

Tager en del af trykket

Også 2. næstformand i Region Midtjylland Carsten Kissmeyer (V) er tilfreds med, at man nu udskyder besparelserne.

quote Det er relativt beskedne besparelser i forhold til, hvor stor en arbejdsplads det er.

Carsten Kissmeyer, Venstre, 2. næstformand, Region Midtjylland

- Jeg synes, det er en god beslutning. Det er det muliges kunst. Nu har vi taget en væsentlig del af trykket af Aarhus Universitetshospital, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: I forrige uge blev der fyret personale på Aarhus Universitetshospital. På afdelingen Røntgen og Skanning blev 43 medarbejdere fyret. Indslaget er fra 10. maj 2019.

Selvom der i år skal spares 150 millioner kroner, frygter Carsten Kissmeyer ikke, at det går ud over patienterne.

- Modellen består af flere hundrede små besparelser. Det rammer meget beskedent på hver enkelt afdeling, og vi vurderer, at det kan man håndtere uden det går ud over de funktioner, man basismæssigt skal håndtere. Det er relativt beskedne besparelser i forhold til, hvor stor en arbejdsplads det er, siger Carsten Kissmeyer.

AGF-Sønderjyske

Sådan kommer det til at foregå, når tusindvis af fodboldfans i dag skal på stadion

Clip0015.MXF.03_35_04_13.Still002

Karina blokerede industrihavn: - Jeg er villig til at lade mig arrestere

Skærmbillede 2021-04-22 kl. 11.21.28

Politiet søger vidner efter slagsmål mellem flere mænd onsdag aften

20200518-130319-L-1920x1348we

Politiet om genåbning af barer: Der var højt humør hele vejen

Skærmbillede 2021-04-21 kl. 21.42.15

play Forsker støtter lempelse af dyrelov: - Vi har med kompetente dyr at gøre

Hjemmeundervisning

liveblog COVID-19 LIVE: Gymnasier vil have lov at åbne på fuldtid

Dagens mest læste