Reaktion på kulturprogram: Vil sætte os på verdenskortet

Under dagens præsentation af det fulde program for kulturhovedstaden 2017 var der lutter roser fra de indbudte gæster

02:31

Det var en stor dag i Aarhus i dag, da programmet for kulturhovedstadsåret blev offentliggjort. Hele 400 arrangementer blev der løftet sløret for, og blandt gæsterne var der stor begejstring.

- Jeg tror, at vi går et stort år i møde – et år der sætter Aarhus på verdenskortet både kulturelt og også som by i det hele taget, lød det fra direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech.

03:16

Hør her hvilket arrangement 2017-direktøren Rebecca Matthews har som favorit. 

Luk video

Han var langt fra alene om forventningsglæden, og mange af de indbudte kulturfolk havde set frem til offentliggørelsen længe.

- Jeg har glædet mig som et lille barn til at åbne pakken med alle de fantastiske ting, sagde Torben Dreier fra FO-Aarhus.

Over halvdelen af de 400 arrangementer bliver gratis, og håbet er, at rigtig mange aarhusianere, østjyder og danskere i det hele taget bliver positivt berørt af kulturåret.

Læs også Her er Aarhus 2017s højdepunkter

- Vi kommer til at mærke det på mange forskellige måder med gode oplevelser og gang i byen, forklarede kulturrådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad (RV).

Også en lang række internationale medier var mødt op onsdag til præsentationen af programmet, og det ventes da også, at kulturhovedstaden vil blive omtalt flittigt i alverdens medier.

Se hele programmet for Aarhus 2017 her. 

Du kan se mere fra offentliggørelsen i indslaget øverst på siden.

02:03

Her kan du få hele historien bag valget af Aarhus som kulturhovedstad.     

Luk video