Rådmand kørte på årskort

Rådmand risikerer bestikkelsessag, efter hun selv har modtaget årskort til gratis bus

Foto: Midttrafik

Først afskaffede Aarhus-rådmand gratis buskort til politikere. Få måneder senere bad hun om at få et til sig selv, selvom hun vidste, det var i strid med reglerne. Nu risikerer hun en bestikkelsessag. Det skriver Metroxpress i onsdagens avis.

Frikort til byrådsmedlemmer afskaffes. Sådan lød det 29. oktober 2006 fra SFs Dorthe Laustsen og det øvrige byråd i Aarhus. Men som metroxpress de seneste dage har kunne afsløre, så forstatte man i otte år med at udstede 148 årskort til en værdi af mere end halvanden million kroner til 23 ex-politikere, der dermed i årevis har kunne køre gratis i bus i hele Aarhus.

Se: Politikere får gratis årskort

En af dem er netop Dorthe Laustsen, som tidligere har hævdet, at hun ikke vidste at hun fik det. Nu oplyser Midttrafik dog, at hun og de øvrige politikere aktivt har skulle sende cpr-nummer og pasfoto ind, før de kunne få kortet.

- Jeg har ikke sendt noget ind. Det har jeg aldrig gjort, det er helt sikkert, lød det tirsdag fra ex-rådmanden til avisen

Men nu har metroxpress fået indsigt i et brev fra Dorthe Laustsen til Midttrafik dateret den 12. juli 2007 - altså godt ni måneder efter byrådsbeslutningen.

Se: Flere årskort givet ved fejl

Dorthe Laustsen erkender nu, at hun har talt usandt.

- Det er min underskrift, så det må jeg have gjort. Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg bad om det, for jeg var jo bekendt med, at det blev afskaffet. Det er en fejl.

Mens en lektor i forvaltningsret vurderer, at hun har handlet i strid med reglerne, og at der er grundlag for at indlede en bestikkelsessag mod hende, så vil Midttrafiks næstformand Jan Christensen (SF) ikke afvise, at der nu kommer et efterspil.

- Hvis det er noget juridisk at komme efter, så vil vi selvfølgelig følge op på det. Jeg vil dog afvente vores egen undersøgelse af sagen først. Men jeg synes ikke det er særligt heldigt det her, når hun selv har været med til at vedtage, at det skulle stoppe.

Byrådsmedlem Gert Bjerregaard (Venstre) har nu forlangt en redegørelse fra Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard i sagen.

Kilde: metroexpress