Rådmand ked af omsorgssvigt

Ældrerådmand Jette Skive vil have plejecentret Bøgeskovhus på dagsordenen i Aarhus Kommune

02:34

1 af 2

- Jeg er frygtelig ked af, at den her familie har haft den oplevelse. Det er uværdigt, og det skal ikke finde sted.

Sådan lyder det fra rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune Jette Skive (DF) i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND mandag aften.

Reaktionen kommer efter, at der i dag bliver rejst fornyet kritik af plejecentret Bøgeskovhus i Viby.

Se også: Ny kritik af plejecenter

En datter til en 90-årig plejehjemsbeboer fortæller om gentagne svigt. I et af tilfældene så grelt, at datteren selv måtte sørge for at få sin mor indlagt.

På hospitalet viste det sig, at moderen blandt andet havde hjerteflimmer, blødning i maven og afføring under alle sine negle.

Plejecentret Bøgeskovhus drives af det private hjemmeplejefirma Forenede Care, men det er Aarhus Kommune, der har det overordnede ansvar.

Derfor vil ældrerådmand Jette Skive nu have diskuteret forholdene på plejecentret på det næstkommende møde i Sundhed- og Omsorgsudvalget:

- Jeg er nået dertil, hvor jeg er parat til at gå i udvalget og sige: 'Skal vi fortsætte det her samarbejde?', siger hun.

Gennem det seneste år har der været flere problemer med Bøgeskovhus. I maj fik plejecentret endnu engang kritik af embedslægen på grund af fejl i behandlingen.

Ifølge Jette Skive har Aarhus Kommune mulighed for at opsige aftalen med Forenede Care fra den 1. september i år.

Det kræver dog et flertal i byrådet for, at det kan ske.

Se hele interviewet med rådmand Jette Skive i videoen øverst i artiklen, hvor hun blandt andet fortæller om, hvordan kommunen har forsøgt at løse problemerne det seneste år.