Rådhusansatte får nødhjælp

Må leve af majsgrød i dag

Mandag den 1. oktober vil kantinen på Århus Rådhus være gabende tom - rådhuset er blevet ramt af en katastrofe, og kantinen er blevet forladt. I stedet serverer Røde Kors nødhjælpsmad til de ansatte og forbipasserende.

Frokosten står på majsgrød og vand, for de ansatte på Århus Rådhus på mandag. Pladsen foran rådhuset er forvandlet til et nødhjælpskøkken, og Røde Kors vil stå klar med store gryder og servere nødhjælpsrationer til de ansatte og forbipasserende.

Katastrofeeventen skal sætte fokus på, at det ikke er alle der kan få et ordentligt måltid mad hver dag. Lige nu sulter flere end 18 millioner mennesker i Vestafrika - langt de fleste børn, der er i fare for akut underernæring.

Samler ind 7. oktober

Der er brug for hjælp nu, og derfor vil en del af pengene gå til de sultende vestafrikanere, når Røde Kors samler ind søndag den 7. oktober. Den nødhjælpsmad, Røde Kors serverer foran rådhuset, er et eksempel på den mad, der kan laves ud af den nødhjælp, der bliver uddelt til de nødlidende.

Smag på rationer fra Afrika

- Vi er rigtig glade for, at de ansatte på Århus Rådhus er med på at skifte frokosten ud med en skål majsgrød og på den måde sætte fokus på sulten i Vestafrika. Vi mangler indsamlere i Århus, og vi håber, at mange får lyst til at melde sig, når de mærker på egen krop og sind, hvad det betyder, ikke at få den sædvanlige frokost, siger regionskonsulent Karin Daugaard Hansen, fra Røde Kors i Århus i en pressemeddelelse.