Rådmand ønsker testcenter ud af aarhusiansk hal

Viby Hallen bruges som testcenter, men i takt med genåbningen ønsker radikal rådmand at flytte testcenteret. Det vækker stor glæde hos Viby Idrætsforening.

I takt med genåbningen af landet er det nu tid til, at idræts- og foreningslivet skal i gang igen. Men i Viby Hallen er det svært at starte op igen, da Aarhus Kommune bruger den ene hal og cafeteriet som testcenter.

Derfor har rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmed (R) bedt kriseledelsen i Aarhus Kommune om at finde en anden løsning til testfaciliteter i den sydlige del af byen.

- Jeg bakker fuldt op om teststrategien i Aarhus kommune, men det er vigtigt, at foreningslivet og idrætten kan komme i gang igen. Der er mange, der bruger præcis Viby Hallen og derfor har jeg sat det i gang, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.


Glæde hos Viby IF

Nyheden om, at der nu er sat en proces i gang for at få testcenteret ud af Viby Hallen, er til stor glæde hos Viby Idrætsforening.

- Det lyder da dejligt, lyder det fra formanden for Viby Idrætsforening, Erna Damgaard.

Formanden løfter da også sløret for, at foreningen har presset på for at få testcenteret ud af Viby Hallen, da det er svært at starte idræt og foreningsliv op igen uden en hal.

- Men det skal da ikke være en hemmelighed, at vi har skrevet til Sport og Fritid i Aarhus Kommune, at det er svært at starte idrætten op igen, når vi ikke har haft en hal. Vi har stor forståelse for, at der skal være et testcenter i Sydbyen, men det gør idrættens opstart meget svær, siger formanden.

Formanden påpeger også, at det er vigtigt for dem at aktivere deres medlemmer inden sommerferien, så de kan fastholde medlemmerne.

Genåbning for idræt og foreningsliv

Børn under 18 år og voksne over 70 år har været i gang med træningen siden den 21. april. I den periode har Viby Hallen kun haft den ene hal til rådighed, og derudover har foreningens medlemmer måtte træne udendørs.

Med den nye genåbningsaftale starter indendørs idræt og fitnesscentre nu op for personer over 18 år mod fremvisning af coronapas fra den 6. maj. Og derfor har de nu meget brug for at få den ene hal tilbage, forklarer formand Erna Damgaard.

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Lars Østergaard

play Østergaard efterlyser viden: Ingen ved, om sognenedlukninger virker

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Oskar og Bertram

play Endelig kom den store dag: Oskar og Bertram fik tårerne til at trille

20200925-111828-L-1920x1280we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Dagens mest læste