Protest: Studerende uddeler champagne og gyldne håndtryk

Undrende journaliststuderende inviterer fredag morgen til deres egen reception i protest over afsløringer af økonomisk kaos på DMJX.

De studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, har fået nok. Den seneste tids afsløringer af økonomisk rod, gyldne håndtryk og dyre receptioner får dem nu til at uddele deres egne gyldne håndtryk og champagne.

Således er der fredag morgen inviteret til reception ved hovedindgangen foran DMJX i Aarhus N. En lidt billigere model, end skolen har for vane, vel at mærke. Der er nemlig tale om børnechampagne og håndtryk fra Kredsen af Journaliststuderende, Kaj.

"Pengene er brugt dumt, og vi står tilbage med regningen. Og når skolen har kunnet bruge svimlende mængder af penge på receptioner, så fortjener vi studerende også en reception. Derfor inviterer vi alle til et køligt glas samt et godt, varmt håndtryk i morgen tidlig," skrev De Studerendes Råd, DSR, og Kaj torsdag på Facebook. 

De studerende forstår ikke, hvordan der er blevet brugt så mange penge, samtidig med at der spares for de studerende.

- Jeg tror mest af alt, der er en forvirring omkring, hvordan det her kan lade sig gøre, og hvad der lige er sket. Vi kan ikke forstå, at der er dyre fratrædelsesordninger, i stedet for penge til undervisningen eller foreninger på skolen, sagde Emil Vogelius, som er formand for Kredsen af Journaliststuderende, KaJ, tidligere på ugen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Han håber, at happeningen kan give de studerende nogle svar. 

Gyldent håndtryk i sparetider

Det er fagbladet Journalisten, der den seneste tid har afsløret rodet på skolen og blandt andet det meget gyldne håndtryk til tidligere rektor Trine Nielsen på 2,1 millioner kroner. Det skete i juni 2021, efter hun havde siddet på posten i to og et halvt år.

Det gyldne håndtryk kom kort tid efter en sparerunde, hvor skolen sagde farvel til seks medarbejdere, som skulle nedbringe skolens udgifter med 3,5 millioner kroner.

De studerendes happening foregår fredag morgen mellem klokken 8-10, og senere fredag eftermiddag afholdes der generalforsamling i DSR.

Skolen rykkede for få år siden fra den ikoniske "Bunkeren" på Olof Palmes Allé til nye lokale på Katrinebjerg i Aarhus N. Men kort efter var der også rod med dem, der blandt andet ikke havde nok plads til de studerende. 

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen er nu i gang med at undersøge forhold omkring DMJX' økonomi.