Propper sig med piller

Østjyske spillere på dopinggrænsen

Foto: Colourbox

Den nu tidligere AGF-profil Peter Graulund og den tidligere Silkeborg-målmand Lasse Heinze spillede alle deres kampe på piller. Det afslører BT lørdag.

- Jeg ville ikke have kunne gennemføre kampene på det niveau, jeg gjorde, hvis ikke jeg havde spist dem.

- Det var noget, som jeg synes, jeg havde behov for, hvis jeg skulle spille. Og der er rigtig mange i mange klubber, der gør det, siger Martin Spelmann til avisen.

Afsløringen vækker harme hos DBU.

- Det er meget chokerende, at der er spillere, der tager piller før så stort et antal kampe for overhovedet at kunne spille. Det bør man bestemt ikke gøre, og det er et problem, når der er spillere, der gør det, siger Per Bjerregaard, tidligere klublæge og boss i Brøndby samt nuværende formand for DBUs medicinske gruppe.

Det er gigtmedicin der holder spillene kørende. OG Professor og overlæge Uffe Jørgensen er ikke i tvivl om, hvordan de smetestillende piller passer ind i sporten.

- Spørgsmålet er, om man ikke skulle kalde det doping. Det synes jeg, at man burde gøre. Så ville man have fat i den lange ende. Det går slet ikke, at de gør det her. Den eneste måde, man kan stoppe det på, er ved at kategorisere det som doping. Så kan man måle det i kroppen, og så kan de ikke spille. En ung fyr som Spelmann skal ikke udsætte sig selv for det her, siger han til BT.

Spelmann, Heinze og Graulund siger , at klublægerne, der har været i deres klubber, ikke har gamblet med deres helbred, og at der er rimelig styr på det.

Men samtidig fortæller de, at indtaget af piller langtfra altid sker under klublægers kontrol.

- Klublægerne kan ikke kontrollere det, for du kan opbygge dit eget lager derhjemme, fortæller Martin Spelmann.