Promenade langs Kystvejen: Planer for Aarhus Ø vedtaget

To store anlægsprojekter realiseres i Aarhus

Onsdag aften på byrådsmødet vedtog politikerne i Aarhus to store anlægsprojekter på Aarhus Ø, den nye bydel på havnen.

Det gælder etablering af Bernhard Jensens Boulevard i fuld udtrækning fra Nørreport til Jette Tikøbs Plads samt etablering af cykelsti, gangsti og kanal fra Nørreport til Træskibs-, Fiskeri og Lystbådehavnen.

Det betyder blandt andet, at der bliver lavet en kanal med promenade langs kystvejen, hvilket ifølge kommunen skal fjerne barrieren mellem by og hav.

- Jeg er glad for, at projekterne sættes i gang nu, så vi kan have de store linjer på plads, når byen som Europæisk Kulturhovedstad byder velkommen til mange gæster i 2017. Havnepladsen i inderhavnen vil blive forbundet med Risskoven via den rekreative forbindelse, så man blandt andet vil kunne cykle sikkert under Nørreportkrydset og dyppe fødderne i vandet ved det nye havnebassin ved Østbanetorvet, siger Kristian Würtz (S), der er rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Jeg ser også frem til, at Bernhard Jensens Boulevard udføres med plads til spor for Letbanen, så Aarhus Ø kan blive betjent i Letbanens etape 2. Endelig kan man nu sige, at Aarhus Ø rent faktisk bliver til en ø, når kanalen langs Kystvejen skærer bydelen fri fra fastlandet.

Det store anlægsarbejde vil give gener for trafikanterne, lige som det vil betyde støjgener i området. Planerne for byggeriet tager ifølge kommunen højde for, at eksisterende veje med trafik, erhverv og borgere skal kunne fungere og leve, mens arbejdet står på.

Float Studio

Lukket fire gange af politiet: Nu forklarer ejer, hvorfor han bryder coronareglerne

Hund i sne

Udbredt sne over store dele af landet i nat

Sundparken Horsens ghetto

play 124 boliger rives ned: - Det er spild af penge

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

20200424-133559-L-1920x1280we

Doping og narkotika: Østjyllands politi finder stor gevinst på rockerborg

Lige nu
test corona covid-19

liveblog COVID-19 LIVE: Partier og organisationer efterlyser genåbningsplan for skoler