Projekt får de unge i job

Projekt Fritidsjob har fået 158 unge i arbejde

Genrefoto.

På knap to år har Projekt Fritidsjob på Søndervangsskolen i Viby fået 158 ud i et fritidsjob.

Projektet går ud på at hjælpe unge mellem 13 og 20 år med at søge et fritidsjob. Derudover er der fokus på opkvalificering af deres personlige og sociale kompetencer, så de får et bedre udgangspunkt til at kunne gennemføre en ungsdomuddannelse.

- Jeg har fokus på at udvikle de unges sociale og personlige kompetencer, som er vigtige, når man indgår på en arbejdsplads. Mødet med erhvervslivet, væsentligheden af mødepligt og ansvaret for at tilrettelægge egne opgaver giver tillid til egne evner, siger projektleder Tina Sønnichsen i en pressemeddelelse.

Projekt Fritidsjob er et samarbejde mellem Det Boligsociale Fællessekretariat, Søndervangsskolen, boligforeningerne Alboa og Aarhus Omegn samt Fritidscenter Viby, og Tina Sønnichsen mener, projektet er vigtigt, når man ser på, at de uddannelsespolitiske målsætninger er, at 95 procent af de unge i Aarhus Komme tager en kompetencegivende uddannelse.

- Vi har en mission om at kvalificere, sortere og socialisere vores elever til at matche både nutidens og fremtidens krav og forventninger, siger hun.