Gymnasier i Aarhus genåbner: - Det var helt ude af proportioner, mener virolog

Professor i virologi mener, at det er fornuftigt at genåbne ungdomsuddannelserne i Aarhus. Det kunne dog være gjort før.

Endelig kan de aarhusianske unge vende tilbage til en fysisk tilværelse på deres ungdomsuddannelser, og det er en god idé, mener professor i virologi ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan.

- Det, synes jeg, virker meget fornuftigt. Vi har set lave smittetal, og mens smittetallene har været højere, har vi ikke set flere indlagte og kritisk syge, så jeg synes, at man stille og roligt kan åbne op, som man også har valgt at gøre nu, siger Søren Riis Paludan.

Han har flere gange udtrykt sig kritisk over for, at eleverne på ungdomsuddannelserne i Aarhus ikke fik lov at komme i skole og mener, at det burde være sket tidligere.  

- Tingene er røget lidt ud af proportioner, vi har set flere smittede en overgang, men ikke betydeligt flere indlagte, så jeg synes, man valgte forkert ved ikke at lade ungdomsuddannelserne være åbne, siger han og fortsætter: 

- Man kunne godt have ladet gymnasieeleverne starte den 10. august, som det var planen i første gang omgang og så have brugt en effektiv test- og opsporingsstrategi. Så ville det have kunnet fungere uden problemer, er mit bedste gæt. 

Kan komme tilbage tirsdag

Allerede tirsdag er der mulighed for, at eleverne kan vende tilbage til ungdomsuddannelserne i Aarhus. Det oplyste Sundheds- og Ældreministeriet mandag aften. 

- Sundhedsmyndighederne finder, ud fra en samlet vurdering af smittesituationen i Aarhus, at fysisk fremmøde på ungdomsuddannelserne i Aarhus gradvist kan påbegyndes med virkning fra i morgen tirsdag den 25. august, lød det fra ministeriet. 

- Antallet af smittede borgere er dog fortsat højt i Aarhus i forhold til indbyggertallet, og aldersgruppen 10-29 årige udgør i øjeblikket næsten 50% af de smittede. Derfor anbefaler sundhedsmyndighederne, at den fysiske tilstedeværelse på ungdomsuddannelserne begrænses, således at maksimalt halvdelen af eleverne er fysisk tilstede på skolen samtidigt. 

Billede 01.03.2021 kl. 22.13

Vil ikke flytte renseanlæg alligevel: - Selvfølgelig skal vi tænke os om

010321 Hestevelfærd 2 VTR 1930.00_00_54_16.Still001

play Regeringen vil lempe dyrevelfærdsloven: På grænsen til dyreplageri, mener dyrlæge

Skærmbillede 2021-03-02 kl. 06.02.51

Dysten er i gang - byer kæmper om de mest aktive borgere

010321 Corona-dødsfald vtr 19.30.00_00_55_04.Still002

play Annettes mand og mor døde med COVID-19: Vil have datter med diabetes vaccineret nu

diskotek disko neon neonlys lys natteliv i byen ibyen byliv bar drink drinks alkohol nov11

For fem måneder siden var smitten som i dag, men alt var åbent - tog vi fejl dengang eller gør vi det i dag?

010321 Genåbning 17-18 VO.00_00_37_16.Still001

Første dag med genåbnede butikker: - Vi trænger til at komme ud