Professor får advarsel

Giver advarsel til åbenmundet professor

Den åbenmundede professor Linda Koldau har fået den endelige advarsel fra Aarhus Universitet. På trods af hård offentlig kritik af sanktionerne har ledelsen ikke ændret det store. Det skriver Information lørdag.

Kritikere kalder sanktionerne urimelige og ydmygende, og Koldau selv har svært ved at forestille sig en fremtid på universitet.

En lang række universitetsfolk og akademikere er i ugens løb gået sammen om at skrive et åbent brev til ledelsen på Aarhus Universitet. Sagen om Koldau er udtryk for en bekymrende tendens i universitetsverdenen, hedder det i brevet.

En af initiativtagerne bag brevet er filosof Eva Selsing, der mener, at sanktionerne mod Koldau er uhyrlige. Særligt kravet om, at professoren skal undskylde til de kolleger, hun mener, har mobbet, virker urimeligt og ydmygende, mener Eva Selsing.

Er ophav til samtlige problemer
Hun har indtryk af, at Koldau efter ledelsens opfattelse, er ophav til samtlige problemer på musikvidenskab.

- Ordet "syndebuk" ligger lige for. Det virker som om, ledelsen er mere interesseret i at jage en dygtig forsker ud end at indgå i den "dialog," der så smukt skrives om, siger Eva Selsing til Information.

Den offentlig kritik af universitetets ledelse fra eksperter, universitetsfolk og politikere har dog ikke fået dekan på Det Humanvidenskabelige Fakultet Mette Thunø til at ændre det store.

Som svar på Koldaus åbne brev vedrørende advarslen skriver dekanen:

- I din sag forholder jeg mig udelukkende til de samarbejdsmæssige konsekvenser, dine ytringer i medierne har haft for dig og dine kolleger samt de studerende på Aarhus Universitet.