Problemer med lang kø ved vaccinationscenter: - Kom til tiden og lad pårørende blive hjemme

Mandag eftermiddag opstod der en lang kø ved Region Midtjyllands vaccinationscenter ved Aarhus Havn. Nu gentager koncerndirektør opfordring om at lade pårørende blive hjemme og komme præcis til tiden.

Mandag skal vaccinationssystemet stå sin prøve for at finde ud af, om regeringens mål om at vaccinere 100.000 om dagen kan indfries, når Danmark begynder at modtage større ugentlige leverancer af vacciner mod covid-19.

I Region Midtjylland er de foreløbige meldinger at det generelt går godt, men i Aarhus oplever man problemer med, at der er lang kø.

- Der er et lille problem med, at der er for stor kø, og det er lidt underligt, for det er faktisk lykkedes at vaccinere flere i timen, end vi havde regnet med, siger koncerndirektør i Region Midtjylland, Ole Thomsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det må skyldes, at der er for mange, der kommer med en pårørende og for mange, der kommer lidt for tidligt.

Planen var, at man i Aarhus skulle vaccinere 250 personer i timen, og de har altså vaccineret flere end det.

Folk kommer for tidligt

Anette Rantala, der er leder af vaccinationsindsatsen på AUH, og som har været til stede ved vaccinationcenteret ved Aarhus Havn mandag eftermiddag fortæller, at det tyder på, at køen netop er opstået, fordi folk kommer for tidligt.

- Når vi har beklaget over ventetiden til borgerne, så har flere sagt, at de er da kommet ind til vaccination lige til tiden. Så det tyder på, at de er kommet for tidligt og derfor har stået i kø.

- Der er selvfølgelig også nogle, der har synes, at det var træls og som er kommet til senere end deres tid.

Sådan så køen ud mandag eftermiddag, da TV2 ØSTJYLLAND var forbi vaccinationscenteret ved Aarhus Havn.
Sådan så køen ud mandag eftermiddag, da TV2 ØSTJYLLAND var forbi vaccinationscenteret ved Aarhus Havn.

Kom ikke fem minutter før

Til trods for den lange kø i Aarhus fortæller koncerndirektøren, at dagens generalprøve lever fuldstændigt op til forventningerne.

quote vi danskere er meget opmærksomme på ikke at komme for sent, så vi kommer lidt for tidligt. Det skal vi lige aflære i denne her situation.

Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland

Dog bevidner køen i Aarhus om, at der er brug for endnu en opfordring om ikke at komme før tid.

- Det ser ud som om, at vi danskere er meget opmærksomme på ikke at komme for sent, så vi kommer lidt for tidligt. Det skal vi lige aflære i denne her situation.

- Så endnu en opfordring til at man kommer alene, og at man kommer lige til tiden - ikke fem minutter før og slet ikke ti minutter for tidligt.

Mandag kl. 17.30 fortæller Anette Rantala, at der ikke længere er kø, og at man nu kan gå lige igennem.