Problem med urinlugt på torv: Nu kommer der måske en løsning

Sankt Knuds Torv i Aarhus er plaget af en lugt af urin, mener butiksejerne i området

02:00

Et torv, der lugter af tis, det er virkeligheden for butiksejerne rundt om Sankt Knuds Torv i det centrale Aarhus. Det er blandet andet en døgnåben Netto med billige øl, der får skylden, men snart åbner et nyt madmarked på torvet, og det kan kun gøre problemet værre, frygter butiksejerne.

- Når der kommer et foodmarket, og der kommer mange mennesker, og de går i Netto og køber billig øl, og så står de og tisser ude i porten og inden i gården. Det lugter ganske forfærdeligt, siger butiksindehaver ved City Blomster Kirsten Pedersen. 

Læs også Træt af ulækre festivaltoiletter?

Problemet med lugten af urin kan løses med gratis toiletter på torvet, mener butiksejerne. Men indtil videre er der langt til det nærmeste gratis toilet, og derfor tisser folk i gården og i portene.

- Det er et generelt problem med gratis toiletter til byens besøgende og turister, så mon ikke kommunen burde genoverveje beslutningen endnu en gang, siger direktør i Aarhus City Forening Claus Bech.

Læs også Fastlagt: Ingen wc'er i togene

 Men nu virker det altså som om, at der bliver gjort noget ved sagen.

- Det skal være sådan, at man kan komme på toilettet, og hvis det viser sig, at folk ikke benytter dem, som er i nærheden, som forvaltningen henviser til, jamen så er jeg villig til at tage den op i teknisk udvalg, så der kan være nogle toiletter også i nærheden af det her sted, siger næstformand i teknisk udvalg i Aarhus Kommune Ango Winther (Soc. Dem.)  

Øverst i artiklen kan du se et indslag om emnet

Sankt Knuds Torv ligger i det centrale Aarhus