Privatkoncerter skal hjælpe intensivpatienter

Projektet med musik for intensivpatienter har vundet en "Athena Pris".

Musik kan sænke din puls, blodtryk, hjerterytme og smerteopfattelse. Og det kan være ret smart, hvis man er intensivpatient. 

Det viser et forskningsprojekt, som Aarhus Universitetshospital har arbejdet på siden 2019. Og forsøget har været en stor succes. 

Det er faktisk gået så godt, at hospitalet har valgt at fastansætte to musikere. Og fredag modtog Linette Thorn, der er specialeansvarlig intensivsygeplejerske på AUH, en "Athena Pris" og 50.000 kroner til projektet.

Linette Thorn håber, at der kommer en samlet musikstrategi på AUH.
Linette Thorn håber, at der kommer en samlet musikstrategi på AUH. Foto: TV2

- Man kunne forestille sig, at det her kunne blive en helt normal ting i en hospitals-setting, at levende musik er noget af det, vi gør i, fordi vi ved, at det gør en forskel, siger Linette Thorn til TV2. 

Hun fortæller, at patienterne har taget rigtig godt imod tilbuddet. 

- De beskriver, at de oplever en tænkepause. Et frirum, et pusterum. Lige et break fra kaotiske katastrofetanker, som mange af vores patienter har, siger Linette Thorn. 

Udover Linette Thorn vandt sygeplejerske Birgitte Petersen den anden halvdel af Athena Prisen for sit arbejde med simulationstræning i ældreplejen i Egedal Kommune.