Private vagter skal patruljere på Klostertorvet

- Der er meget uro, og der bliver kastet med flasker, siger café-ejer

01:22

Private vagter fra G4S skal fremover arbejde dagligt på Klostertorvet i Aarhus.

- Det glæder vi os rigtig meget til. Vi har følt os utrygge, siger Rikke Tormod, der er restaurantchef på CANblau på Klostertorvet i Aarhus.

Erhvervsdrivende på Klostertorvet i Aarhus mener, at en gruppe udsatte borgere skaber for meget ballade og har nu ansat private vagter.

Igennem flere år har caféer og butikker klaget over med problemer med en flok socialt udsatte, der skabte gener for gæster og erhvervsdrivende på Klostertorvet.

- Der er meget uro, og der bliver kastet med flasker, siger kim Lykke, der er indehaver af Café Smagløs på Klostertorvet i Aarhus.

Læs også Shelter fjernet på Klostertorv: Ikke det jeg havde håbet på

Derfor har de erhvervsdrivende,  Socialforvaltningen og Cityforeningen i fællesskab besluttet at indsætte private vagter.

Skal sikre ro og orden

De skal sikre ro og orden. Og de skal vejlede klientellet til måske at bevæge sig et andet sted hen, siger Claus Bech, der er direktør i Aarhus Cityforening.

De private vagter skal patruljere på torvet fra mandag til lørdag i tidsrummet 12.00 til 19.00. Det er kommunen og de handlende, der i fællesskab betaler regningen.

01:49

VIDEO: I sommeren 2016 var der slåskampe på Klostertorvet. Nu har de erhvervsdrivende ansat private vagter.

Luk video

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, Thomas Medom, medgiver, at det er lidt af en falliterklæring, at private skal betale for kommunens sociale klienter.

Men på den anden side, er det også et godt samarbejde, som har været tiltrængt at få op at stå, siger Thomas Medom.

De private vagter har ingen særlige beføjelser, men kan registrere hændelser og melde dem til Socialforvaltningen og i sidste ende kontakte politiet.

I videoen øverst i artiklen kan du se mere om de erhvervsdrivende på Klostertorvet i Aarhus, der har hyret private vagter.