Privat eftersøgning: Sønner leder efter Niels med båd og sonar

Familien til den forsvundne Niels Joachim Nicholaisen får assistance af frivillige i forbindelse med eftersøgningen

02:58

1 af 2

Eftersøgningen af den 73-årige Niels Joachim Nicholaisen fra Aarhus blev i dag, torsdag, genoptaget. Ikke af politiet eller foreningen Missing People Denmark, men af hans to sønner.

Morten og Jesper Nicholaisen har nu sammen med andre frivillige sat sig for at lede videre efter deres far. De får blandt andet hjælp af Michael Stralner, som forstår familiens situation. Hans 19-årige søn, Thomas Stralner, blev fundet livløs i vandet i lørdags efter at have været forsvundet i en måned.

Video: Dykkere leder igen efter forsvundne Niels

Dagens eftersøgning i Aarhus starter ved Marselisborg Lystbådehavn, hvorfra de vil sejle ud i en motorbåd med en sonar ombord, der via elektromagnetiske impulser kan søge efter genstande i vandet og på havbunden.

Morten Nicholaisen håber, at netop den teknologi kan være med til at give familien svar:

- Jeg synes egentlig, at politiet på mange punkter har gjort meget for at lede efter min far, siger han.

Østjyllands Politi sendte for en uges tid siden dykkere i vandet for at søge efter Niels Joachim Nicolaisen og har også haft en drone i luften, men uden resultat.

Leder med motorbåd og sonar

Dagens private eftersøgning med sonar er muliggjort takket være landinspektør Flemming Christensen. Han har meldt sig frivilligt til at stille udstyr til rådighed og deltage i eftersøgningen.

Thomas' far: Vi vil hjælpe med at lede i Aarhus

Sonaren, der bliver taget i brug, er en såkaldt side-scan sonar, der som en slags radar kan søge ud til siderne og på den måde dække et bredt område.

- Jeg kan se fisk på 10-15 centimeter i størrelsen. Jeg kan se alt på bunden. En mælkekasse ville være meget tydelig, og det ville et menenske også, siger Flemming Christensen, som sammen med sønnerne og de andre frivillige vil sejle frem og tilbage i Aarhus Bugten.

Niels Joachim Nicholaisen forsvandt fredag den 5. februar i Aarhus. Sidste livstegn var om lørdagen, den 6. februar, hvor hans mobiltelefon blev registreret af en mobilmast på Østhavnsvej i Aarhus.

Du kan se interviews med både sønnen Morten Nicholaisen og Flemming Christensen, der har kendskab til brug af sonarer, i videoen øverst i artiklen.