Prisvinder: Jeg er lidt forlegen

Det var skolesocialrådgiver Benjamin Sibbesen, som Børn og Unge-byrådet tildelte Ungeprisen

01:56

1 af 2

Tidligere i dag fik skolesocialrådgiver Benjamin Sibbesen overrakt Den Aarhusianske Ungepris.

- Det er jo helt fantastisk. Det er jeg både glad og rigtig stolt over, men også en lille smule forlegen. Jeg synes bare, jeg gør mit arbejde, siger Benjamin Sibbesen, skolesocialrådgiver på Sødalskolen og vinder af Ungeprisen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Overrækkelsen skete i forbindelse med Børn- og Unge Byrådet torsdag afholdt sit sidste møde i det her byrådsår.

LÆS OGSÅ: Ungepris bliver uddelt

Forsøger at gøre en forskel

Dermed er prisen et punktum på Børn og Unge-byrådets arbejde. Med prisen følger også 10.000 kroner.

- Jeg prøver at se ressourcerne og det gode i de fleste børn i stedet for at skælde ud over, at man er kommet for sent, eller at man ikke har lavet nogle ting, siger Benjamin Sibbesen.

Han ser det som en succes som skolesocialrådgiver, når skolebørn kommer med deres studenterhue på hovedet og siger, at han har gjort en forskel.

- Det, der driver mig, er at skabe en god skoledag og nogle gode rammer for børnene i deres skole, siger Benjamin Sibbesen.

De unge udpegede vinder

En arbejdsgruppe bestående af seks af Børn- og Ungebyrådets medlemmer har selv udformet ansøgningskriterier og proces, som hele Børn og Unge-byrådet efterfølgende har godkendt.

Det er også det samlede Børn og Unge-byråd, der efter behandling af indstillingerne, har peget på Benjamin Sibbesen fra Sødalskolen.

I videoen øverst på siden kan du set et interview med Benjamin Sibbesen.