Prinsen uddelte priser til børnehjem og forældre i sorg

Lions Priser 2016 blev uddelt på Kongeskibet Dannebrog i Aarhus

01:45

Prins Henrik inviterede tirsdag indenfor på Kongeskibet Dannebrog, der tidligere på ugen anløb i Aarhus i forbindelse med regentparrets sommerophold på Marselisborg Slot.

Anledningen til tirsdagens arrangement var uddelingen af årets Lions Priser 2016, som prins Henrik via sin rolle som protektor i Lions Danmark står for at overrække.

SE OGSÅ: Dronningen besøger Favrskov: Nu er programmet på plads

På vegne af Forældreforeningen - Vi har Mistet et Barn modtog formand Åse Bech Pedersen en check på 200.000 kroner.

600.000 kroner udelt i alt
- Det er den største donation, vi nogensinde har fået. Vi er en forening af frivillige, der har alle har mistet børn, og normalt har vi overskud til at rumme andres sorger og kan godt tage samtaler med forældre, der har mistet et barn, men det er fantastisk stort, at vi nu har fået 200.000 kroner. Med de penge kan vi gøre endnu mere, end vi har gjort hidtil, siger Åse Bech Pedersen.

SE OGSÅ: Kræftsyge børn fik pusterum i Djurs Sommerland

Det er mindre afdelinger i Lions Danmark, der nominerer kandidaterne til priserne, og vinderne udvælges derefter af en komité. I alt uddeles der to priser.

Hovedprisen og en check på 400.000 kroner gik til Færøernes Børnehjem, som skal have etableret en sansehave.

Du kan se mere fra uddelingen på Kongeskibet Dannebrog i tv-indslaget øverst på siden.

Fakta om Lions Pris

Lions Pris er en pris som uddeles som støtte til enkeltperson(er), institution(er) og lignende for derved at bidrage til fremme af forsknings- og/eller udviklingsarbejder af medicinsk, kulturel og social art på nationalt plan til fremme af levevilkårene for danske borgere.

De enkelte lionsklubber i Danmark kommer med forslag til modtagere af Lions Pris, ligesom det er bidrag fra klubberne der er grundlaget for prisen. Et udvalg vælger blandt de indkomne forslag til modtagere.

Lions Pris uddeles hvert år i juni måned af Lions Danmarks protektor HKH Prinsgemalen.

Igennem 26 år har Lions Pris uddelt mere end 10,5 millioner kroner.

Kilde: Lions Danmark