Prins Henrik indlagt i Aarhus med infektion

Prins Henrik må aflyse sine officielle pligter i de kommende dage på grund af en infektion i benet

Arkivfoto. Foto: Scanpix - Morten Stricker

Prins Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet, oplyser kongehuset.

Prins Henrik forventes udskrevet igen senest lørdag, men har på grund af indlæggelsen aflyst sin deltagelse i officielle programpunkter i de kommende dage. 

Læs også Royalt visit: Prins Henrik tager til Tunø Festival

83-årige prins Henrik har deltaget i flere østjyske arrangementer. Den 29. juni var han eksempelvis med, da Tunø Festivalen blev skudt i gang. 

I morgen skulle prins Henrik ellers til Verdensballet på Møllerup Gods på Djursland, men nu skranter helbredet altså så meget, at prinsen må indlægges. Og det sker på Aarhus Universitetshospital. 

Udskrevet senest lørdag

Prins Henrik ventes udskrevet senest lørdag, men har på grund af indlæggelsen aflyst alle sin deltagelse i officielle programpunkter i de kommende dage.

  Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Fredag overværer dronning Margrethe Verdensballet 2017, og lørdag flytter kongefamilien residensen til Gråsten Slot i Sønderjylland. Kl. 10 lørdag ankommer dronningen til Aabenraa med kongeskibet "Dannebrog". 

Vi kan bekræfte, at der for nylig er ansat sundhedsfagligt personale til hjælp for hans kongelige højhed prins Henrik.

Lene Balleby, hoffets kommunikationschef

Søndag modtager dronningen samt kronprins Frederik og kronprinsesse Mary optoget fra Gråsten Ringriderforening.

Hoffets kommunikationschef Lene Balleby bekræftede onsdag til ugebladet "Her & Nu", at prins Henrik tilses af sundhedsfagligt personale.

- Vi kan bekræfte, at der for nylig er ansat sundhedsfagligt personale til hjælp for hans kongelige højhed prins Henrik. Helt principielt, så udtaler vi os ikke om konkrete arbejdsopgaver hos de enkelte faggrupper, sagde Lene Balleby.

Læs også Regentparret til ballet på Møllerup Gods

Dronning Margrethe meddelte i sin nytårstale 2015, at prins Henrik ville trække sig fra offentligheden og kun deltager i få offentlige begivenheder. 

14. april 2016 frasagde prins Henrik sig titlen som prinsgemal. Han skal derfor tituleres som prins Henrik.

Det passede ifølge kommunikationschef Lene Balleby bedre til hans nye liv som pensionist.