Prins Henrik er protektor for gastronomi

Hans Kongelige Højhed er i 2017 protektor for gastronomi-året

Arkivfoto fra da Prins Henrik besøgte Food Festival i Aarhus i begyndelsen af august. Foto: Palle Hansen

Når Aarhus og Region Midtjylland tirsdag får tildelt titlen som Europæisk Region for Gastronomi 2017 er det med kongelig opbakning.

Prins Henrik har nemlig sagt ja til at være protektor for gastronomi-året, som er en europæisk anerkendelse af det fokus, man har på fødevareinnovation og god mad i Region Midtjylland.

- Jeg er glad for at være protektor for et initiativ, der vil fremme nordisk gastronomi i en international sammenhæng, sikre øget opmærksomhed på lokale producenter og stimulere interessen for mad blandt nye generationer, siger Prinsgemalen i en pressemeddelelse.

Samtidig har Wassim Hallal, der er kok og ejer af Frederikshøj Kro i Aarhus, sagt ja til at varetage rollen som ambassadør for gastronomi-året.

- Vores regionale gastronomi er kendetegnet ved, at man så vidt muligt bruger lokale råvarer. Vi har fantastiske hummere og krabber i bugten, spændende urter i skoven og sublime grøntsager på lokale gårde. Det er enestående, at vi har så mange muligheder for at hente friske råvarer af super kvalitet i regionens køkkenhave, siger han.

Gastronomi-året er samme år, som Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad, og der vil derfor være samspil mellem de to ting.

Titlen som Europæisk Region for Gastronomi 2017 offentliggøres i morgen på en EU-konference i Milano i Italien. Midtjylland deler titlen med Riga-regionen i Letland og det østlige Lombardiet i Italien.