Prins Henrik bliver protektor for gastronomi-festival

Prins Henrik vil være protektor, når Aarhus og region Midtjylland bliver Europæisk Gastronomiregion 2017

Aarhus kan se frem til et mundvandsfremkaldende år, når byen sammen med Region Midtjylland bliver Europæisk Gastronomiregion 2017. Over 100 events er allerede ved at være planlagt.

Men sammen med midtjyder og aarhusianer vil der også være en royal gæst med ved spisefesten. Hans Kongelige Højhed Prins Henrik vil nemlig deltage i fejringen, fordi han er protektor for Region Midtjyllands titel som Europæisk Gastronomiregion 2017. Det skriver Food Organisation of Denmark i en pressemeddelelse.

SE OGSÅ: Prins Henrik skabte fokus på hestevæddeløb

- Jeg håber, at prisen vil være med til at øge folks bevidsthed og kendskab til lokalområdets producenter af fødevarer. Derudover håber jeg, at de kulinariske traditioner bliver fejret i stor stil og at de yngre generationer, derved bliver stimuleret til at blive mere interesserede i mad, siger HKH Prins Henrik til organisationen.

En af de ting, der blandt andet vil ske i løbet af 2017 er den største fællesmiddag afholdt nogensinde. Der vil også være mulighed for at tage på østerssafari eller smage den perfekte hotdog. Alt sammen er sat i værk for at fejre region Midtjyllands ekstraordinære fødevarer.