Presset boligmarked: Nye studerende flyttede ind i skurvogne

Studerende flyttede i dag, fredag, ind i deres nye midlertidige studieboliger

01:41

Mange unge mennesker har denne sommer fået at vide, at de skal starte på drømmeuddannelsen i Aarhus.

Men med det følger også en jagt på en ny bolig i studiebyen, og for mange studerende kan det være svært at nå at få tag over hovedet inden studiestart.

Jeg har egentlig glædet mig at bo et så trangt sted. Det er jo en erfaring i sig selv

Marcus Huzell, studerende

Derfor har Studenterhus Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune igen i år taget initiativ til at sætte gang i Startup Housing, hvor de sætter midlertidige studieboliger op rundt omkring i byen. På Aarhus Ø, Godsbanen og Brandskolen i Skejby, er der derfor sat i alt 146 beboelsesvogne op, som bliver udlejet på ugebasis.

En af dem, der fik en af skurvognene var Marcus Huzell.

- Jeg kan godt lide, at det er tæt på, hvor man studerer. Helst inden for cykelafstand, det er det jeg helst vil, for det der med at køre i bus og tog er ikke lige mig, siger Data og IT-studerene Marcus Huzell. 

Tre steder i Aarhus er der sat midlertidige boliger op til studerende, der endnu ikke har fået et fast sted at bo.

For studerende, der kommer fra udlandet og andre steder i Danmark, kan det være en kamp mod uret at finde en bolig, inden studiet starter, for ellers står den på lange rejsetider frem og tilbage til studiebyen.

Marcus Huzell kommer fra Odense, og han er glad for, at han ikke skal tage turen frem og tilbage til Fyn hver dag.

- Hvis ikke jeg havde haft det her sted eller min egen lejlighed, så ville jeg nok være blevet ved med at pendle i tre til fire timer om dagen fra Odense til Aarhus. Det tager meget på en, når man skal så tidligt op og rejse i så lang tid, siger Marcus Huzell. 

Læs også Advarsel: Husk fornuft i boligjagt trods stigende desperation

Selvom det nok for de færreste er drømmescenariet at skulle flytte ind i en beboelsesvogn i stedet for en rigtig lejlighed, så tager Marcus det med oprejst pande. Han tror på, at opholdet i vognen kan give ham lidt erfaring med i bagagen.

- Jeg har egentlig glædet mig at bo et så trangt sted. Det er jo en erfaring i sig selv, og det, synes jeg, kunne være enormt sjovt. Jeg ved så ikke, om jeg har den mening om nogle uger, men det er i hvert fald min mening lige nu, siger Marcus Huzell.