Porten til Gellerup: Kæmpe klo klar til at tygge sig igennem boligblok

Denne uge er nedbrydningen af en del af en boligblok i Gellerupparken gået i gang - nu skabes porten til Gellerup

En kæmpe klo skal i dag, tirsdag, gnave sig igennem en boligblok på Gudrunsvej i Gellerup.

Den store klo skal efterlade et tilpas stort hul til at gøre plads til en stor gylden port til Gellerup og en vej, der skaber direkte adgang fra Aarhus til midten af Gellerup.

 
  Foto: Illustration: JCN Bolig/MOE/Vandkunsten/Transform

-  Vejen skal gå igennem blokken, men samtidig er hullet også en port til Gellerup og ud ad Gellerup. Det er et resultat af, at Gellerup åbner sig mod omverdenen, siger Keld Laursen, der er administrerende direktør i Brabrand Boligforening, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge arkitekterne bag er etableringen af den store port et symbol på, at bydelen nu for alvor skal åbne sig mod resten af Aarhus, og desuden et tydeligt visuelt billede på, at Helhedsplanen er i fuld gang med at blive virkelighed. 

VIDEO: Se interviewet med Keld Laursen, administrerende direktør i Brabrand Boligforening.

Gellerup skal gøres mere attraktivt

Det er arkitektfirmaerne "Vandkunsten" og "TRANSFORM", der i samarbejde med MOE Rådgivende Ingeniører står bag byggeriet af den store gyldne port. 

 

- Det er en del af den store helhedsplan, som vi realiserer i de her år. Gellerup skal ændre sig fra at være et udsat boligområde til at være en attraktiv bydel og være forbundet med resten af Aarhus. Porten er en meget lille del af et meget stort projekt, som omfatter utrolig mange andre elementer, siger Keld Laursen.

Arbejdet porten, eller triumfbuen, som den også kaldes, forventes at vare 2-4 uger og er altså blot en ud af en lang række tiltag i forbindelse med Helhedsplanen for området, der skal være udført i 2030.

HELHEDSPLANEN FOR GELLERUP

Den nye bydel begynder i 2018 at tegne sig med flere markante projekter.

Aarhus Kommunes nye administrationsbygning til Teknik og Miljø forvaltningen med plads til 1000 ansatte står færdigt om et år.

I januar er arbejdet på et nyt kollegium med 354 ungdomsboliger igangsat.

Sport og Kultur campus med bl.a. verdensbad, bevægelseshus, bibliotek og beboerhus bliver løbende færdig i løbet af 4 år.

Allerede i år kan beboere i Gellerup glæde sig over en ny bypark på størrelse med 27 fodboldbaner. 

I dag er der 6.000 beboere i Gellerup og det forventes at stige til op imod 14.000 de næste ti år.