Populært tilbud for unge kriminelle lukningstruet

Det aarhusianske projekt Headon er presset af besparelser, og kommer der flere af dem, er eksistensgrundlaget i fare

02:10

Silas Christoffersen er en af de unge, der har haft stor gavn af Headons tilbud.

Mange unge mennesker har behov for råd og vejledning for at komme på rette fod igen efter kriminalitet og tid i fængsel. Det ved de hos ungdomstilbuddet Headon i Aarhus, der har succes med at hjælpe de udsatte unge. Men nu er stedet truet på grund af kommunes besparelser.

- Vi kæmper med næb og kløer for vores personlige overlevelse og for de unge mennesker. De er havnet i et vakuum på grund af kommunernes omstrukturering, siger stifter af Headon, Torben C. Bohnhardt til TV 2 | ØSTJYLLAND.

SE OGSÅ: Eks-rocker modtager pris for sit arbejde

En af de unge, som er flittig bruger af tilbuddet, er Silas Christoffersen. Han har gennem en del år været en del af det kriminelle miljø, men Headon er med til at rykke ham i den rigtige retning.

- Stedet har hjulpet mig med redskaber til at stå på egne ben, og samtidig så kan jeg stadig søge hjælp og vejledning her, forklarer han.

Politikerne lover intet
Men fremover er det altså ikke sikkert, at Silas Christoffersen kan gøre brug af den mulighed. Spareplaner kan betyde, at han udelukkede skal benytte sig af kommunens tilbud – noget han ikke håber på - i stedet for Headon.

- Så bliver jeg mere aggressiv og lader næverne tale i stedet for min mund, lyder det fra Silas Christoffersen.

SE OGSÅ: Årets Østjyde 2015: Her er de tre finalister og ildsjæle

En af de lokale byrådspolitikere forstår stifteren og brugerens bekymringer, men kan ikke garantere, at besparelserne bliver droppet.

- Nu er vi i den situation, at omprioriteringsbidraget er blevet droppet igen, og jeg tror, at der kommer en runde i forbindelse med budgetforhandlingerne, hvor vi skal se på, om der er nogleaf besparelserne, som skal rulles tilbage, siger 2. viceborgmester Marc Perera Christensen (K).

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden.