Populært computerspil får drengene ud på dansegulvet

I Risskov ved Aarhus kan man på en danseskole nu gå til 'Fortnite-dans'. Det trækker drenge til danseskolen.

02:34

VIDEO: På holdet bliver man undervist i dansene fra det populære computerspil Fortnite.

Armene svinges fra side til side, mens hofterne bevæger sig forskudt.

Vi har set børn gøre det, og vi har formentlig også selv prøvet det.

Sådan lyder opskriften nemlig på dansen 'The Floss', der stammer fra det populære amerikanske computerspil Fortnite fra 2017. Et computerspil, der har taget verden med storm, og som en danseskole i Risskov ved Aarhus netop har startet et dansehold op i. 

Læs også Undersøgelse: Forældre bør ikke bekymre sig om børns tid foran computeren

- Vi har lige startet holdet op i dag, og allerede på første dag møder 25 drenge op. Det er jo en succes, lyder det fra en glad René Brix, der er partner og danselærer på Beat Fabrikken i Risskov, til TV2 ØSTJYLLAND.

Fortnite får drenge til at danse 

De unge sidder nemlig ikke kun klisteret til computerskærmen for at spillet. De forsøger også hele tiden at efterligne dansen og bevægelserne fra computerspillet.

- Vi har startet 'Fortnite-dans' op, fordi Fortnite er rigtig populært blandt de unge drenge, og vi vil jo rigtig gerne have drenge til at danse, siger René Brix.

Det var rigtig sjovt. Man lærte alle mulige tricks. 

Emil Flycht, otte år, Aarhus 

Danseholdet er specielt tiltænkt børn mellem 7 og 12 år, og det lader indtil videre til at være en succes.

- Det var rigtig sjovt. Man lærte alle mulige tricks, siger otteårige Emil Flycht fra Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND. Han var en af de 25 fremmødte drenge til dansetimen.

René Brix har startet et dansehold op i 'Fortnite' i Risskov ved Aarhus. Det er allerede populært. 

Det er populært at kunne dansen 

Dansene lader til at have fået et helt særlig tag i de helt unge.

- Alle dem, som jeg kender, kan den, siger 10-årige Salam Arab fra Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge udviklingskonsulent Jens Haaning fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, så er det ikke tilfældigt, at dansen har flyttet sig fra skærm til virkelighed.

- Man starter med at være 100 mennesker i spillet, og så skal man prøve at lande nogle forskellige steder, og når man har gjort det, så skal man prøve at finde andre og dræbe dem. Og så vinder man til sidst, lyder det fra Salam Arab, da hun forsøger at forklare os, hvad Fortnite-spillet går ud på. 

- Det er fordi, det har social værdi for dig at gå og sige, at du kan en Fortnite-dans. Det får dig til at se godt ud i din omgangskreds blandt dine venner i skolegården, og det er derfor, du gør det, og det er derfor, andre bliver smittet af det og gerne vil gøre det samme, forklarer han.