Populær vinbutik drejer nøglen om

Vinbutikken Smagførst er mandag gået konkurs, hvorefter den populære butik fik omsat mere på en enkelt dag, end de gjorde hele sidste år. Nu ses der på mulighederne for butikken og de ansatte.

Konceptet var enkelt. 

Du kunne simpelthen smage på lige den vin, du kunne tænke dig, så du var sikker på at få den helt rigtige med hjem. 

Konceptet blev beundret - og samme gjorde servicen. Vinbutikken Smagførst blev i 2019 nomineret til Byens Bedste Service i den årlige konkurrence, som Århus Stiftstidende står i spidsen for.  

Men mandag erklærede Smagførst sig konkurs, og der blev derfor taget 35 procent af prisen på al den vin, der lå på hylderne i butikken på Jægergårdsgade i Aarhus. Og ophørsudsalget gik ifølge kurator Jens Højmark over al forventning.

- Vi er imponerede over den støtte, vi har fået under ophørsudsalget, både på nettet og i butikken. I går (mandag, red.) modtog vi hele 900 ordrer, og det er mere, end der er omsat for i hele 2021, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Vinbutikken måtte efterfølgende melde om udsolgt lager.

quote Det er spekulationer, men jeg vil sige, at det har været corona i bred forstand, der har været årsagen.

Jens Højmark, kurator, Dahl Law

Indehaveren af Smagførst har ikke ønsket at stille op til interview, hvorfor det er svært at sige, hvad årsagen har været til, at butikken måtte dreje nøglen om.

- Jeg har talt lidt med ledelsen om det, og jeg fik et indtryk af, at det er corona, der har presset omsætningen, siger kuratoren og fortsætter:

- På den ene side kan det være svært at drive et koncept, hvor man smager på tingene i en tid med fokus på afstand og hygiejne. På den anden side er der nu færre familiesammenkomster og fester, man skal købe vin til. Det er spekulationer, men jeg vil sige, at det har været corona i bred forstand, der har været årsagen. 

Fremtiden endnu uvis

Hvad der nu skal ske med butikken på Jægergårdsgade, er endnu uvist. Men for nu understreger kuratoren, at der fokuseres på at få leveret alle de varer, der er ordre på. Og så håber han på, at han fra næste uge ved, om butikken fortsat vil fungere som vinhandel eller om et nyt koncept skal til. 

- Hvis der kommer nogle, der allerede har et vinkoncept, fortsætter Smagførst nok ikke. Men kommer der nogle, der ikke allerede har et koncept, og som synes, at vinhandel kunne være sjovt, vil det være oplagt at fortsætte med Smagførst. 

- Vi håber også på, at de ansatte i så fald kan få lov at blive. 

Spørgsmålet om, hvorvidt de kunder, der brænder inde med et gavekort til butikken, kan benytte det, anser kuratoren som en meget forståelig tvivl. 

Men han understreger, at selvom det er ærgerligt, er konkursloven så firkantet, at den ikke åbner op for muligheden for, at gavekort stadig kan benyttes, når virksomheden først er gået konkurs.