- Politikerne skal tænke sig om

Der er stor forskel på, hvor meget de politiske udvalg rejser i de forskellige kommuner.

02:33

1 af 2

Der er ikke noget rigtigt eller forkert facit, når det gælder, hvor meget politikere bør tage på studieture, forklarer kommunalforsker Roger Buch.

Der er stor forskel på, hvor meget de politiske udvalg rejser i de forskellige kommuner. I Favrskov for eksempel rejser hvert udvalg en gang per periode, mens de forskellige udvalg i Odder Kommune næsten aldrig forlader landet.

- Det kan kun blive en holdningsdiskussion, for der er ikke lavet nogen grundige undersøgelser på, om det virker eller ej, siger Roger Buch til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se også: Stor forskel på rejselysten

Der er dog visse regler, der skal opfyldes, når politikerne rejser ud:

- Der er i hvert fald den grundregel, at der skal være nok indhold til, at det ikke bliver ren turisme, forklarer han.

Roger Buch peger på, at det dog nogle steder også kan opfattes som en frynsegode - for eksempel i Favrskov:

- Det virker jo ikke logisk, at man siger, at alle udvalg skal afsted én gang i valgperioden, for der vil være nogle udvalg, der har mere brug for det end andre. Så jeg synes, det sender et klart signal om, at man også ser det som en frynsegode, forklarer han.

Derfor slår han fast, at man er nødt til at overveje rejserne nøje, hver gang man rejser ud:

- Man skal tænke sig godt om - både hvor man rejser hen, og hvor ofte man gør det, og om det er pengene værd. Det skal man overveje hver gang.

I videoen øverst på siden kan du se et interview med Roger Buch, hvor han forklarer mere om, hvad man skal have for øje, når man som politikere vælger at rejse uden for landets grænser.