Politikere tager afstand fra angreb på Medina

Byrådsmedlem Bünyamin Simsek (V) og regionsrådsmedlem Fatma Øktem (V) tager skarp afstand fra sidste weekends angreb mod den danske sangerinde Medina.

Foto: Jesper Kristensen

Sidste weekend angreb en gruppe unge med indvandrerbaggrund den århusianske sangerinde Medina med æg og tilråb under en gratis koncert i Ishøj.

De mente, at Medina i kraft af sit kunstnernavn påklædning og sangtekster er en hån imod profeten og Islam. Foruden at være den 27-årige sangerindes navn er Medina nemlig navnet på en hellig muslimsk by.

Men byrådsmedlem Bünyamin Simsek (V) og regionsrådsmedlem Fatma Øktem (V) mener at de unge, er den virkelige hån mod Islam.

- Vi vil gerne se de samme unge mennesker stå ude foran retssalene, hver gang en Muhammed, Ahmed eller Mehmet har begået kriminalitet, for det er en hån imod profeten og Islam. De skal fordømme de kriminelle handlinger og kræve, at de skifter navn - det må være konsekvensen af de unge menneskers middelalderlige tankegang. Ellers er det pure dobeltmoral og intet andet, skriver de to i en fælles pressemeddelelse.