Politikere parate til at droppe deres eget forslag om Tangkrogen

En borgergruppen havde inviteret politikere til at debattere deres forslag, og da aftenen var slut bakkede alle politikere op om borgernes forslag

Mandag aften holdt borgergruppen Beskyt Aarhusbugten Nu et borgermøde, hvor de præsenterede en alternativ plan for Tangkrogen end den, byrådspolitikerne foreslog tidligere på året.  

quote Det er et markant bedre forslag, end det kommunen selv har præsenteret.

Marc Perera Christensen, byrådsmedlem

Borgergruppen havde inviteret politikere fra alle partier til at debattere deres forslag kontra deres eget. Det var arkitekt Morten Schmidt fra arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen, der præsenterede det alternative forslag, der blev så godt modtaget blandt de mange byrådsmedlemmer.

Da mødet var slut sidst på aftenen, bakkede alle politikere op om borgernes forslag. 

- Jeg synes, det er et rigtig flot og gennemarbejdet forslag. Det er et markant bedre forslag, end det kommunen selv har præsenteret, fordi det er et forslag, der i højere grad bevarer nogle af de kvaliteter, vi har i området, siger det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Tager højde for vigtige emner

Forslaget, som politikerne fik præsenteret, tager fat om problematikker som hvad der skal ske med blandt andet rensningsanlægget, lystbådehavnen og i særdeleshed en beskyttelse af de rekreative områder som Tangkrogen byder på. I borgernes forslag vil der ikke ske en udvidelse af Tangkrogen til eventområde, som var det punkt som fik mange borgere til at protestere til at starte med. 

Her ses en visualisering af det Beskyt Aarhusbugtens forslag.
Her ses en visualisering af det Beskyt Aarhusbugtens forslag.

I politikernes forslag skulle der fyldes sand i kysten ud for Tangkrogen for at lave eventpladsen. I borgernes forslag undgår man, at der skal fyldes sand i kysten.

Politikerne ville dog ikke mandag aften love endeligt, at borgernes plan bliver ført ud i livet. 

- Af respekt for den høringsfase, der nu engang er, vil jeg ikke lægge mig fast på, at det er det her, vi gør, men forslaget tager fat i alle de problemstillinger, vi gerne vil have løst, siger byrådsmedlem for Konservative Steen B. Andersen.  

Høringsfasen slutter d. 13. september. Du kan læse mere om borgergruppens forslag her. 

Se reaktioner fra borgermødet ved at klikke på billedet øverst i artiklen.