Politiker: Sig undskyld!

Formand for moské møder kritik for sine udtalelser

02:21

1 af 2

Moskéen på Grimhøjvej i Aarhus har den seneste tid været omdrejningspunkt for massiv kritik.

Senest, fordi formanden for moskéen, Oussama El-Saadi, i TV 2 | ØSTJYLLAND sidste søndag kaldte en ung mand for en helt, efter han angiveligt er gået i døden som selvmordsbomber i forbindelse med et terrorangreb i Irak.

Se: El-Saddi: Victor er en helt

Den unge mand, 21-årige Viktor Kristensen fra Aarhus, havde sin gang i moskéen inden sin rejse.

I går besøgte Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), moskéen på Grimhøjvej til en diskussion om demokrati og ytringsfrihed.

Hun har flere gange i medierne kritiseret El-Saadis udtalelser om Viktor Kristensens død, og mener, at en undskyldning er på sin plads:

- Jeg har kaldt dig "en fej hund", og det synes jeg også, du er. Jeg begriber ikke, at du sidder her i dag og begræder, at Viktor Kristensen er død samtidig med, at du kalder ham en helt. Jeg synes, du skylder ham, hans familie og det danske samfund en undskyldning, sagde Inger Støjberg til moskéformanden.

Se: Hjernevasket til terror

Oussama El-Saadi mener ikke, der er noget forkert i sine udtalelser, som ikke er udtryk for hans egne holdninger, men derimod Islams ord.

Hans modsvar til Inger Støjberg var, at hendes reaktion på hans helte-udråb kun gjorde situationen værre:

- Når de muslimske unge hører dig snakke på den måde om mig, så radikaliserer du dem, siger Oussama El-Saadi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Moskéen på Grimhøjvej i det vestlige Aarhus kom i mediernes søgelys, da tal fra Østjyllands Politi viste, at 22 af 27 aarhusianere, som har deltaget i borgerkrigen i Syrien, har haft sin gang i moskéen.

I et tv-indslag øverst i artiklen kan du se mere til mødet mellem Støjberg og El-Saadi.