Politiker: Aarhus skal være så godt som 100 pct. økologisk

Alternativets byrådskandidat i Aarhus Kommune, Sander Jensen, har en drøm om over 90 pct. økologi i de kommunale køkkener

Inden 2020 skal Aarhus Kommunes køkkener i daginstitutioner, plejecentre, kantiner, skoler og institutioner være mindst 90 pct. økologiske. Sådan lyder det fra byrådskandidat Sander Jensen fra Alternativet.

Kommunen har allerede opnået at gøre køkkenerne 60 pct. økologiske, men det er ikke nok ifølge politikeren.

quote Bare se på alle vores økologiske restauranter og spisesteder, der blomstrer overalt i byen. Tiden er inden til mad uden gift og færre tilsætningsstoffer.

Sander Jensen, politiker

- Københavns Kommunes køkkener har en økologiprocent på 90 pct. Det mål skal Aarhus også nå inden 2020. Det har vist sig, at Aarhus Kommunens køkkener har været dygtige til at omstille sig de seneste år til hele 60 pct. økologi. På baggrund af den erfaring og det drive, skal vi gå efter det økologiske guldmærke, siger Sander Jensen.

Aarhus har i alt 274 køkkener rundt om på blandt andet plejecentre og i daginstitutionerne. Det vil derfor efter Sander Jensens mening få stor betydning med endnu mere økologi.

Kan blive økologi-hovedstad

- Økologiske fødevarer er fremtiden. Om 20 år vil vores børnebørn spørge os, om vi virkelig spiste fødevarer med sprøjtegifte og behandlede vores dyr så dårligt? Det gode er, at den økologiske omstilling kan gøres uden at hæve kommunens madbudget. Blandt andet ved at mindske madspild, skrue ned for kødforbruget og op for grøntsagerne, siger han.

Politikeren mener, at Aarhus i sidste ende kan blive økologi-hovedstad og på den måde være attraktiv for grønne erhverv, turister og tilflyttere.

- Bare se på alle vores økologiske restauranter og spisesteder, der blomstrer overalt i byen. Tiden er inden til mad uden gift og færre tilsætningsstoffer. Både til vores ældre, børn og medarbejdere, siger Sander Jensen.

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Niels Rasmussen

AGF-fan håber at kunne deltage i tilskuer-forsøg: Det er jo det, vi lever for

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion