Politihund fanger rumænske tyveknægte

En politihund fra Østjyllands Politi får formentlig en ekstra godbid i dag. Den fangede i nat to rumænske tyve i Aarhus Nord

En lastbilchauffør fik i nat en alarm om, at brændstoftanken på hans lastbil var brudt op. Genrefoto.

En lastbilejer fik i nat en alarm om, at tankdækslet var blevet brudt op på hans lastbil, der holdt på P.O.Pedersens Vej i Aarhus Nord. En hundepatrulje fra Østjyllands Politi blev sendt afsted til det, de formodede var et brændstoftyveri.

Det var i området omkring Mollerup Golf Club i Aarhus Nord, at jagten efter tyvene foregik. Foto: Google Maps

- Da de ankommer til stedet er tankdækslet væk, og tyvene er stukket af til fods, oplyser Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Politihundene blev sluppet løs med det samme, og de fik hurtigt færden af de to rumænske tyve. Kort tid inde i jagten dukkede en mand i mørkt tøj op.

Da de ankommer til stedet er tankdækslet væk, og tyvene er stukket af til fods

Jeanette Løv Rasmussen, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Han nåede ikke langt, før politihunden plantede tænderne i armen på ham.

Den anden tyv løb umiddelbart foran, og hundebiddet i makkeren gjorde, at også han hurtigt lagde sig ned og lod sig anholde.

Læs også Bedrageri og tyveri: 27-årig dømt for 44 kriminelle handlinger

Ikke et brændstoftyveri

Politiet troede i første omgang, at de to rumænske tyve på 32 og 25 år, var på jagt efter brændstof. Men det viste sig, at det kun var tankdækslet, de havde stjålet.

- Tankdækslet, der blev stjålet, finder betjentene på rumænernes egen lastbil, som de stødte på under jagten efter tyvene, oplyser Jeanette Løv Rasmussen, der er kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Da de to mænd begge var rumænske statsborgere, fik de begge en straksbøde på 2.000 kroner, som skulle betales på stedet.

02:43

VIDEO: Et Aarhusiansk firma har tidligere hjulpet vognmænd, som var plaget af brændstoftyveri. Indslaget er fra februar 2016.

Luk video